Wushu kung fu sporuyla Elazığ'ın ilk şampiyonu olan Lara Pınar Avcı (17), yakaladığı başarının ardından, Turk Silahlı Kuvvetleri'nde gorev yapan babasının da tayin fikrini değiştirdi. Avrasya Balkan Şampiyonu olan genc sporcu, şimdi daha buyuk başarılara imza atmak icin aksatmadan antrenmanına devam ederken, annesi de her antrenmanda ona destek oluyor. Elazığ’da 2016 yılından sonra tanınan Wushu Kungfu sporunda ilk meyvesini aldı. Kentin ilk ve tek wushu kung fu sporcusu Lara Pınar Avcı (17), Ankara’da yapılan Avrasya Balkan Open Wushu Kung-Fu Şampiyonası 45 kilo sanda kategorisinde 572 sporcu arasında şampiyon oldu. Genc sporcu yakaladığı bu onemli dereceyle antrenoru ve ailesine buyuk mutluluk yaşattı. Oyle ki Turk Silahlı Kuvvetleri bunyesinde gorev yapan babası Lara’nın başarısının ardından tayin hakkı olmasına rağmen bu hakkı kullanmayarak kızının başarısına odaklandı. Her antrenmana annesi Derya Avcı ile birlikte gelen başarılı sporcu, ailesinin guvenini boşa cıkarmak istemiyor. "Benim geleceğim icin tayin istemediler" Wushu kung fu sporuna 2.5 yıl once başladığı kaydeden Lara Pınar Avcı, “Aktivite amaclı başlamıştım. Evdeydim surekli, hocalarım beni keşfetti ve yetenekli olduğumu soylediler. Uc ay kendimi geliştirdikten sonra bolgesel maclara cıktım. İlk macımda yenildikten sonra daha cok hırslandım. Hırslandıkca daha cok başarı elde ettim. Bolge maclarına yeniden cıktım ve şampiyon oldum. Antalya’da Turkiye 2.’si oldum. Daha cok calıştım ve Ankara’da Balkan şampiyonu oldum. Ailem her zaman destekcim. Babam bizden uzakta gorev yapıyor. Onun guvenini boşa cıkarmayarak, gururlandırmak hedefindeyim. Bu sene tayin olmamız lazımdı ama benim geleceğim icin tayin istemediler. Hocalarıma ve aileme cok teşekkur ediyorum. Her zaman destekcilerim oldu” dedi. Bu sporun kendisine kazandırdığı en onemli şeyin oz guven olduğunu anımsatan Avcı, "Bu spor sosyalleşmemi sağladı. Zaten salona da annemle birlikte geliyoruz. Hem sosyalleştim, hem de icime kapanıklıktan kurtuldum. Benim icin cok guzel bir şey” ifadelerini kullandı. Kızının her antrenmanına destek icin gidiyor Kızının başarılarının kendisini gururlandırdığını dile getiren anne Derya Avcı (40), “Onun her zaman yanında, destekcisiyiz. Bu desteğe de devam edeceğiz. Eşimin gorevinden dolayı bizim tayin durumumuz var. Belirli bir sure burada kalıp, başka bir şehre gitmek zorundaydık ama kızımız icin tayinimizi erteledik. Sırf kızımız daha iyi yerlere gelebilsin diye. Butun ailelere buradan bir mesaj gondermek istiyorum. Ozellikle kız cocuklarını spora teşvik etsinler. Erkek sporu diye kızlarını salonlardan almasınlar. Cok başarılı kızlarımız var, aileleri destek vermedikleri icin salonlara gelemiyorlar. Ben ailelere, şunu soylemek istiyorum.Kızımla ben butun antrenmanlara geliyorum, gidiyorum. Bolgelere, şehirler arası maclara gidiyorum. Butun aileler evlatlarına destek olsunlar. İnanıyorum ki cok başarılı sporcular cıkıp Turk bayrağını gondere cekeceklerdir” şeklinde konuştu. “Elazığ’ın ilk milli sporcusu olacak” Lara’yı keşfeden Şanlı Yılmaz Spor Kulubu Antrenoru Tarkan Yılmaz (42) ise, “Wushuyu Elazığ’da geliştiriyoruz. Lara salona ilk geldiğinde amacı bokstu. Kendisine baktık daha esnek bir yapıya sahip olduğunu gorduk ve wushuya yonlendirdik. Sporcumuzla ilgilendik, maclara goturduk. Bu yıl Antalya’da derece yaptı, Ankara’da 1. oldu. Elazığ’ın ilk milli sporcusu olarak tarihe gececeğine inanıyoruz. Ailesi cok destek veriyor. Cocuklarını bize emanet ettiler. Biz de sahip cıkmaya calışıyoruz. Her zaman destekcisiyiz” dedi. İHA __________________