Karakoy Gulluoğlu, dunya genelinde hızla gelişen gastronomi turizminde onemli bir durak oldu. Gurme turizmi icin ulkemize gelen turistlerin uğramadan gecemedikleri Karakoy Gulluoğlu, gurmeler, yemek yazarları ve bircok yabancı basın mensubu tarafından sıkca ziyaret edilmeye başlandı. Baklavanın yanı sıra Turk mutfağının tanıtımı icin bir elci gibi calışan Karakoy Gulluoğlu baklavalarının sahibi Nadir Gullu, yılda yaklaşık 5 bin turistin tesislerini ziyaret ederek baklava yapımını izlediğini soyledi. Gullu, 10 yıldır duzenledikleri uretim turlarına başta Amerika olmak uzere, Yunanistan Almanya, Yeni Zelanda, İngiltere, İsvicre ve pek cok ulkeden binlerce turist geldiğini soyledi.
Yılda 35 tur duzenleniyor
Gastronomi turları icin 10 farklı turizm acentasıyla calıştıklarını anlatan Nadir Gullu, bunun yanı sıra yabancı gurme, yazar ve gazetecilerden de doğrudan talep aldıklarını soyledi. Ağırlıklı yaz donemi olmak uzere yılda 35 uretim gezisi duzenlediklerini dile getiren Gullu, bunun yanı sıra yurticinden de Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) ve Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi (USLA) oğrencilerine yonelik uretim turu taleplerini karşıladıklarını soyledi.
Yufka ardında Karagoz-Hacivat oynatılıyor
Turkiye'nin Turizm Tanıtım Ofisi gibi calışan Karakoy Gulluoğlu'nun duzenlediği uretim turları kapsamında yabancı konuklara uzun yılların deneyimine sahip Karakoy Gulluoğlu'nun baklava ustaları, elleri ile actıkları yufkaların inceliğini gostermek icin Karagoz-Hacivat gosterisi yapıyorlar. Zar kalınlığındaki yufka arkasından yapılan gosteri, konukları hayrete duşuruyor.
Ortalama 2.5 saat suren uretim turlarında konuklara Karakoy Gulluoğlu'nun sahibi Nadir Gullu tarafından kurumun ve baklava yapımının inceliklerine dair brifing veriliyor. Daha sonra tesis ziyaretine geciliyor. Burada yufka acılmasından fırından cıkan baklavaya şerbetin verilmesine kadar uygulamalı olarak baklava yapımı konuklara gosteriliyor. Baklava, kadayıf ve borek ikramıyla devam eden tur, Karakoy Gulluoğlu'nun teras katındaki manzarada fotoğraf cekimi ile sona erdiriliyor. Tur sonunda her konuğa Turk bayrağı ve konuğun mensup olduğu ulke bayrağının yer aldığı tek dilimlik kutularda baklava hediye ediliyor.
Turizmdebusabah.com
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Turizm ve Tatil
- Baklava turlarına Amerika'dan ilgi patlaması yaşanıyor [TT]