Stewart: 'Alonso'nun cezası F1'e zarar verir'
Spor Haberleri0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Stewart: 'Alonso'nun cezası F1'e zarar verir'
-
17-10-2019, 08:22:58Eski dunya şampiyonu Jackie Stewart, İtalyan Grand Prix'sinde Fernando Alonso'ya verilen cezanın Formula 1'in itibarını zedeleyeceğini ileri surdu. Bu acıklama, F1 yonetiminin Ferrari'den taraf bir tutum sergilediği goruşlerini de destekler nitelikte goruluyor. Stewart, cezanın yanlış olduğunu ve sporuun geleceği bakımından endişe verici bazı durumlara da sebebiyet verebileceğini ifade etti. "Hızlı hareket etmek ve bir sonraki tura daha etkin bir şekilde girebilemk icin cabalayan bir pilota bu şekilde ceza verilmesi gercekten cok gulunc. Video goruntuleri dikkatli bir şekilde incelenecek olursa, etkilemek istediği soylenen aracla arasındaki mesafenin de cezayı gayr-ı meşru kılacağı anlaşılır. Hepsindne daha otesi, FIA bu şekilde sporda cok tehlikeli bir inanışa yol acmış olacak. Bu da, yonetimin Ferrari'den taraf bir tutum sergilemesi. Bu inanışın doğu olduğunu soylemiyorum ancak, bu gibi inanışların var olduğunu ve olmaması gerektiğini ifade ediyorum" dedi. Stewart sozlerine şoyle devam etti: "İnsanlar bu durumdan uzun zamandır şupheleniyor. Bir cok noktada insanların zihninde soru işaretleri ve bulanıklıklar oluşuyor. Şuphe ceken durumlardan birisi, FIA Dunya Motor Sporları Konseyi'nde Ferrari ile ilişkileri olan kişilerin bulunması. Neden Konsey'de cok fazla Ferrari ilişkili insan yer alıyor? FIA bu konularda cok hassas davranmalı." Stewart, F1 padoklarında yankı bulan Renault F1 CEO'su Flavio Briatore'nin, yonetimin bu yılki şampiyona neticelerini adeta tamir etme gibi bir tutum icerisine girdiğine yonelik acıklamalarına da değindi. Bununla beraber, FIA Başkanı Max Mosley Ferrari'ye yakın olduklarına dair bu tur yaklaşımları şiddetle reddetti. Mosley, bu iddiaların kayda değer hicbir delile dayanmadığını, Michael Schumacher'in de gecmişte ceşitli cezalara carptırıldığını soyledi. Bu tartışmaların Alonso ve Schumacher'i etkilemeyeceğini de ileri suren Mosley, aralarındaki fark iyice azalan bu iki pilotun yollarına azimle devam edeceklerini belirtti. __________________