Asafa Powell rekorunu egale etti Atletizmde erkekler 100 metre dunya rekoru yeniden Jamaikalı unlu atlet Asafa Powell'ın oldu Powell, İngiltere Grand Prix'sinde koşulan 100 metre yarışlarında 9.77 ile dunya rekorunu, daha once kendisini egale eden ABD'li atlet Justin Gatlin'den geri aldı. Powell, gecen yıl Atina'da 9.77 ile yeni dunya rekoruna imza atmış, ancak rekoru, ABD'li Atlet Gatlin tarafından egale edilmişti. Olimpiyat ve dunya şampiyonu Gatlin, Doha'da yapılan 100 metre yarışlarında 9.76 ile yeni dunya rekorunu elde etmişti. Ancak birkac gun sonra Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nden bir acıklama yapılmış ve zamanın okunmasında yapılan bir hatadan dolayı Gatlin'in derecesi 9.77 olarak değiştirilmişti. Ote yandan 23 yaşındaki Powell, konuyla ilgili yaptığı acıklamada,antrenorunun sonuctan pek memnun olmamasına rağmen kendisinin cok mutlu olduğunu belirterek, ''Buraya ‘artık geri dondum’ demek icin geldim ve gecen yıl kaldığım yerden devam edebildiğim icin cok mutluyum. İstediğim zaman istediğim hızda koşabiliyorum. Burada elimden gelenin en iyisini yapacağımı soylemiştim ve son yaptığım derecenin kotulemesine izin vermedim. Bu yıl kendimi cok daha guclu hissediyorum'' diye konuştu. Powell ile Gatlin'in birlikte yarıştığı son koşuda Powell, kasıklarından gecirdiği bir rahatsızlık nedeniyle sezonu bitirmek zorunda kalmıştı. Kaynak : NTVSPOR
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Asafa Powell rekorunu egale etti