Bayanlarda şampiyon Henin-Hardenne 18.2 milyon dolar toplam odullu turnuvanın finalinde Kuznetsova'yı her iki sette de 6-4 yenen Hardenne, 2003 ve 2005 yıllarından sonra 2006'da da Roland Garros'yu zaferle tamamladı. 5 numaralı seribaşı Belcikalı raket, şampiyonluğun yanında rekorlara da imza attı. Henin-Hardenne, Margaret Court, Chris Evert, Steffi Graf ve Monica Seles’den sonra ustuste 2 kez bu turnuvayı kazanan beşinci tenisci oldu. Belcikalı raket ayrıca, 1994 yılında Arantxa Sanchez Vicario'nun set vermeden şampiyonluğa ulaşma rekorunu da egale etti. HARDENNE: İYİ MUCADELE ETTİM Justin Henin-Hardenne karşılaşma sonrası yaptığı acıklamada cok mutlu olduğunu belirterek, “Gunlerdir bu macı duşunup uykusuz kalmıştım. Ama gercekten cok iyi mucadele ettim ve burda 3. kez şampiyon olmak cok heyecan verici.” dedi. KUZNETSOVA: HARDENNE İYİ MAC CIKARDI Finali 96 dakika suren mucadele sonrası kaybeden Rus Svetlana Kuznetsova ise, “Benim icin hayalkırıklığı oldu. Elime gecen fırsatları değerlendiremedim ama, Justine de cok iyi mac cıkardı.” diye konuştu.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Bayanlarda şampiyon Henin-Hardenne