Milli boksor Elif Guneri’nin gozu zirvede
Spor Haberleri0 Mesaj
●13 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Milli boksor Elif Guneri’nin gozu zirvede
-
17-10-2019, 08:19:31İspanya’nın başkenti Madrid’de duzenlenen Buyuk Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonası’nda 81 kiloda şampiyon olan milli boksor Elif Guneri, hedefinin bir ay sonra Rusya’da duzenlenecek Dunya Şampiyonası’nda altın madalya kazanmak olduğunu soyledi. İki kez Avrupa şampiyonu olan milli boksor Elif Guneri, İHA muhabirine yaptığı acıklamada, ilkokulda voleybol oynadığını, lisede taekwondoya başladığını ve ardından da Baykan Arslan’ın kendisini antrenmana cağırmasıyla boksa başladığını belirtti. 2005’ten bugune boks yaptığını ifade eden Guneri, "İyi bir sporcu olmak istiyordum. Boks mu başka spor mu bilmiyordum. Onume cıkan fırsatları cok iyi değerlendirdim diye duşunuyorum. Şu anda Avrupa’nın bir numarası, dunyada iki numaralı seri başıyım. Cocukluk hayallerime ulaştım mı? Hayır ulaşamadım. Cunku kariyerimde bu ikinci Avrupa şampiyonluğuydu. Uc dunya ucunculuğu, Avrupa ikinciliği var, uluslararası cok şampiyonalarda altın madalyalarım var ama dunya şampiyonluğum yok. Adım adım, hedef hedef kendime hedef belirliyorum. Şu anki hedeflerimden bir tanesi de onumuzdeki ay Rusya’da duzenlenecek olan Dunya Şampiyonası’nda şampiyon olmak" dedi. "En buyuk hedefim İstiklal Marşı’nı tum dunyaya okutmak" İki kez Avrupa Şampiyonası’nda İstiklal Marşı’nı okuttuğunu ve Turk Bayrağı'nı gondere cektirdiğini aktaran Guneri, sozlerine şoyle devam etti: "Şimdi ki, en buyuk hedeflerimden bir tanesi de dunya şampiyonu olup, marşımızı butun dunyaya dinletmek ve Rusya’da bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum. Her macın oykusu farklı oluyor. Ama o duygu anlatılamaz, yaşanılması gereken bir duygu. O an stresiniz, kaygınız oluyor. Ukraynalı arkadaşımla karşılaştım 30 Ağustos’tu. Duşuncem şuydu, ‘Ben bu macı kazanacağım, başka carem yok.’ Cunku 30 Ağustos’ta ulkem cok buyuk zaferler kazandı. 30 Ağustos Zafer Bayramımızda bir zafer de ben yaşatmak istedim. Allah’a şukur olsun cok zor bir mac ve harp atlattık. Onurlu ve gururluyum." "Ben cocukların hayaliyim" "Ne yapıyorsak yapalım ornek olalım" diyen Guneri, "Bugun belki iyi sporcuyuz, kaliteli sporcuyuz, kişiliğimiz olmadığı surece biz hicbir şeyiz. Ben beden eğitimi oğretmeniyim. Her zaman cocuklarla birlikteyim. Cocukken, hayal kurduğunuz bir takım meslekler vardır; doktorluk mu, oğretmenlik mi, polislik mi, pilotluk mu? Cocuğa sorsak ‘bunu olmak istiyorum’ der. Ben şuanda oğretmenim ve milli sporcuyum ben cocukların hayaliyim. Ben ona gore davranmalıyım, yaşamalıyım, ornek olmalıyım" acıklamasında bulundu. Oğretmenlik yaptığı beldeye spor kulturu aşıladı Zonguldak’ın Caycuma ilcesine bağlı Filyos beldesinde 4 yıldır oğretmenlik yaptığını hatırlatan Guneri, "Okula, oğrencilere ve beldeye cok alıştım. Filyos’a gittiğimde orada spora dahil hicbir şey yoktu. Benimle beraber canlandı. Şu anda spor yapacak herhangi bir tesis yok. Ben okul takımını alıyorum ya da spor yapmak isteyen bireyleri alıyorum sahilde hep beraber koşuyoruz. Lastiklerimiz var, parkta bir yerlere takıyoruz lastik cekiyoruz. Spor yapmak icin ya da spor yapmamak icin bahanemiz yok. Hava yağışlı da olsa sporumuzu yapıyoruz. Filyos’a bir spor ahlakı, spor kulturu getirdiğimi duşunuyorum. Tempom cok yoğun ve zor oluyor. Sabah okula gidiyorum, akşam okuldan cıkıyorum. Okula gittiğim zamanlar cift antrenman yapamıyorum. Okul mudurum bir boş sınıf tahsis etti, Karabuk Genclik Hizmetleri Spor İl Muduru Abdulkadir Cetin bana spor malzemesi verdi" diye konuştu. "Bir şampiyon yetiştireyim" Boksu bıraktıktan sonra antrenorluk yapmayı duşunduğunu kaydeden Elif Guneri, "Bıraktıktan sonra kendi okul veya bolgemden sporcular yetiştirmek istiyorum. Bize de birileri bu işi oğretti, birileri ışık tuttu. Bir konuma sahip olduk, şampiyon olduk. Ulkemizi temsil ettik. Bende istiyorum ki bir cocuğun elinden bende tutayım, bir cocuğun kalbine bende dokunayım, bende bir şampiyon yetiştireyim, hedeflerimden bir tanesi de bu. Dunya şampiyonu olmak paha bicilemez. Şu anda sporcuyum, daha antrenor modunda değilim. Sporu bıraktıktan sonra en buyuk hedeflerimden biri Avrupa, dunya ve olimpiyat şampiyonu oğrenciler yetiştirmeye calıştırmak" ifadelerini kullandı. “Zirveyi yaşamak istiyorum” Hırslı ve inatcı bir yapısı olduğunu anlatan Guneri, “Onumuzde cok onemli bir Dunya Şampiyonluğu var. Orada zirveyi yaşamak istiyorum. Ben elindekiyle ya da elindeki dereceyle yetinen bir insan değilim, bugun Dunya Şampiyonu olsam diğer Dunya Şampiyonluğunu kovalamak isterim. Bu ikinci Avrupa Şampiyonluğum, gecen sene de finalde kaybetmiştim. Hırslıyım, inatcıyım, tuttuğumu koparmak ve almak isterim. Sağlığım el verdiği surece ringlerde olmaktan cok mutlu ve gururluyum. Mutlu olduğum surece de ringlerde olmaya devam edeceğim" diye konuştu. Sporun kendisi icin her şey olduğunu vurgulayan Guneri, "Ben spor yapmadığım zaman kendimde cok buyuk rahatsızlıklar hissediyorum. Oğrencilerimi spora yonlendirmeye calışıyorum. Bu ulkede sadece Elif Guneri yok, Elif Guneri gibi bircok sporcumuz var. Yeter ki veliler cocuklarının arkasında dursunlar, cocuklarına destek versinler. Ben cocuklarda ozel zamanlarını istemiyorum. Sadece tablet, bilgisayar ya da telefonla oynayacağı zaman onu bıraksın, yanıma gelsin biz spor yapalım" dedi. Baykan Arslan: "Elif Guneri onemli bir rol model" Avrupa Şampiyonası ile Dunya Şampiyonası’nın arasında kısa bir ara olduğunu belirten Elif Guneri Antrenoru Baykan Arslan, "Dunya Şampiyonası’nın cok yakın olması performansımızın tam ust duzey olmaması bizim icin avantaj. Bu da bizim Dunya Şampiyonası’nda zirveye cıkacağımızın ifadesi. Burada yuzde 100 performansımızla Avrupa şampiyonu olmuş olsaydık, Dunya Şampiyonası’nda mutlaka duşuşe gececektik. Bu da oradaki seviyemizi duşurecekti. Avrupa Şampiyonası’nı ust duzeyde yakalayan sporcular orada başarılı olamayacaklardır kesinlikle. Avrupa Şampiyonası’nda bazı ulkeler cok ust duzey sporcularını getirmediler" diye konuştu. İHA __________________