Turkiye, Avrupa Umitler Tekvando Şampiyonası’nın ikinci gununde 1 altın ve 2 bronz madalya kazandı. Ferhat Can Kavurat, altın madalyaya ulaşarak Avrupa Şampiyonu oldu. Avrupa Tekvando Birliği (WTE) tarafından İsvec’in Helsingborg kentinde duzenlenen ve 35 ulkeden 458 sporcu mucadele ettiği şampiyonanın ikinci gununde erkeklerde 63 ve 68, kadınlarda ise 53 ve 57 kilolarda musabakalar yapıldı. 8 tekvandocuyla gune başlayan Turkiye, 1 altın ve 2 bronz madalyanın sahibi oldu. Erkekler 63 kiloda Ferhat Can Kavurat, finalde Rus David Nazaryan’ı 7-4 mağlup ederek Avrupa şampiyonluğunu kazandı. 2018 yılında da umitlerde Avrupa şampiyonluğu kazanan Kavurat başarısını tekrarladı. Erkekler 68 kiloda Hakan Recber ve kadınlar 57 kiloda Gulsum Gultekin ise bronz madalya elde etti. Şampiyonanın ilk gununde 3 gumuş madalya kazanan Turkiye, 2 gun sonunda 1 altın, 3 gumuş ve 2 bronz ile 6 madalyaya ulaştı. Başkan Metin Şahin’den tebrik Turkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Avrupa şampiyonu olan Ferhat Can Kavurat ve bronz madalya kazanan Hakan Recber ile Gulsum Gultekin’i kutladı. Başkan Şahin, "İlk gun sonunda madalya rengimizin değişeceğini soylemiştim. Ferhat Can Kavurat, ilk gun gumuş olan madalya rengimizi altına cevirdi. Boylesine onemli bir organizasyonda ust uste ikinci kez Avrupa şampiyonu olan genc sporcumuzu kutluyorum. Yine kursuye cıkmayı başaran Hakan Recber ile Gulsum Gultekin’i ve emeği gecenleri tebrik ediyor ulkemizi temsil edecek sporcu kardeşlerime başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı. Şampiyonanın ucuncu gununde erkeklerde 74 ve 80, kadınlarda ise 62 ve 67 kilolarda musabakalar yapılırken 8 Turk tekvandocu madalya mucadelesi verecek. Gazeteler __________________