Schumi şampiyon adayını onore etti !.. Formula 1'in yaşayan efsanesi Michael Schumacher şampiyon adayı Fernando Alonso'nun kısa sure sonra adını altın harflerle yeni F1 tarihine yazdıracağını acıkladı !.. Formula 1'in usta pilotu Michael Schumacher, Renault pilotu Fernando Alonso'nun artık şampiyon olduğunu vurguladı ve bu başarıyı hak etti diyerek rakibini onore etti !.. Schumacher bu sabah yaptığı acıklamada Raikkonen'in matematiksel olarak şansı olduğunu bildiğini ancak bu tip bir mucizenin gercekleşmesinin cok zor olduğunu ve cok başarılı bir sezonun ardındsan Alonso'nun yılın en iyi şampanyasını patlatacağını belirtti !.. Daha 40 puanın alınabileceği Formula 1'de Alonso, Raikkonen'in 27 puan uzerinde zirvede oturuyor !.. Schumacher: "Bana soracak olursanız bu yılın şampiyonu belli !.. Renault'nun başarılı pilotu Fernando kupayı kaldıracak ve bunu hak etti !.. Acıkcası her yarışta birincilik icin yer aldı !.. Boylece başta benim olmak uzere herkesin taktirini topladı !.. Ben şimiden kendisini yeni şampiyon olarak kutluyorum !.." Alonso'nun şampiyon olmaması icin birden fazla mucizenin olması gerektiğini belirten Schumacher bu tip durumların kendisine olmadığını ve onun da başına geleceğini hic zannetmediğini acıladı !.. Lider Aslonso sezonun sıradaki yarışı Belcika'da Raikkonen'den sadece 4 puan fazla alırsa şampiyonluğunu ilan edecek !.. Her ne kadar Formula 1'in en hızlı takımı McLaren Mercedes son 3 yarışta da damalı bayrağı ilk gecen takım olmuş olsada 24 yaşındaki Alonso tarih yazmaya cok yakın !.. Bir mucize gercekleşmediği taktirde kısa sure sonra Formula 1 şampiyonluğunu kutlayacak olan İspanyol pilot aynı zamanda bu başarıya imza atacağı 24 yaşı ile en genc F1 şampiyonu olacak !.. __________________