Ayakkabı tamircisi kick bokscu dunya şampiyonluğu istiyor
Spor Haberleri0 Mesaj
●10 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Ayakkabı tamircisi kick bokscu dunya şampiyonluğu istiyor
-
17-10-2019, 08:11:57Ayakkabı tamircisi kick bokscu dunya şampiyonluğu istiyor Universite sonrası baba mesleği ayakkabı tamirciliğine başlayan ve 22 yıldır yaptığı kick boksta veteranlarda Avrupa Kupası'nda birinci olan Mehmet Tayfur, dunya şampiyonluğunu hedefliyor. Mehmet Tayfur (42), yaklaşık 17 yıl once Niğde Universitesi Fen Edebiyat Fakultesi tarih bolumunden mezun olduktan sonra alanıyla ilgili iş bulamayınca baba mesleği ayakkabı tamirciliğine başladı. Universite yıllarında tanıştığı kick boksa da devam eden Tayfur, ceşitli musabakalara katıldı. VETERAN KLASMANINDA AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU Akşamları spor salonunda antrenorluk yapan Tayfur, nisan ayında Antalya'da duzenlenen 4. Uluslararası Acık Kick Boks Avrupa Kupası'nda mucadele etti. Tayfur, veteranlarda 74 kilogramda "point fighting"de şampiyon oldu. Kick boksa buyuk bir tutkuyla bağlı olan Tayfur, bu yıl yapılması planlanan dunya şampiyonasında da kursunun zirvesine cıkmayı hedefliyor. Tayfur, 1998 yılında Niğde Universitesi'ne gittiğini ve o donemlerde antrenor Ali Kale sayesinde kick boksa başladığını soyledi. Mezun olduğu bolumle ilgili işe giremediğini anlatan Tayfur, "Baba mesleği ayakkabı tamirciliğine başladım. Bu arada sporu da bırakmadık. Ali hocamla birlikte musabakalar katıldık. Zamanla yaşımız ilerledi veteran maclar olmaya başladı. Ali hocamın teşvikiyle Avrupa Kupası'na katıldım ve orada birinci oldum. Madalyamızı ve kupamızı alıp, memleketimizi geldik." diye konuştu. SABAH DUKKANDA, AKŞAM SPOR SALONUNDA Tayfur, daha iyi başarılar elde etmek icin oğrencileriyle yoğun bir şekilde calışmalarını surdurduğunu belirtti. Her sabah ayakkabı tamircisi dukkanını actığını dile getiren Tayfur, şunları kaydetti: "Akşam da kendimize en iyi aktivite olarak sporu tercih ediyoruz. Salona gidiyoruz, calışıyoruz. Zor oluyor ama ikisini de seviyoruz. Biri gecim, biri de zevk, ikisiyle de uğraşmaya calışıyoruz. Hedefim, daha cok calışıp dunya şampiyonu olmak. Dunya şampiyonasında da derece yapıp, ulkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Sporun yaşı yok, her seviyede 7'den 70'e herkes spor yapabilir. Benim bir yerime bir şey olur diye duşunmeyin, biz bu sporu kontrol altında yapmaya calışıyoruz. Bence futbol bizim spordan daha tehlikeli, bizimki daha tehlikesiz. Herkesi kick boksa bekliyoruz." KAYNAK: https://kralspor.ensonhaber.com/ayak...019-06-05.html __________________