İlyas Canakcı: "Turk 'bitti' demeden bitmez"
Spor Haberleri0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- İlyas Canakcı: "Turk 'bitti' demeden bitmez"
-
17-10-2019, 08:09:53İsvec'in Boras şehrinde duzenlenen 'U20 Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 10 madalya ile sıralamada ulke olarak 5'inci olan Turkiye U20 Atletizm Takımı yurda dondu. Dunku 4x400 metre bayrak yarışında Turkiye'nin altın madalya kazanmasında onemli rol oynayan isimlerden İlyas Canakcı, nefes kesen mucadeleyle ilgili olarak, "Son 200 metrede kazanacağıma emindim. Gucumu sona saklayıp gereken atağı yaptığım icin cok mutluyum. Turk 'bitti' demeden bitmez" ifadelerini kullandı. İsvec'in Boras şehrinde duzenlenen 'U20 Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 10 madalya ile sıralamada ulke olarak 5'inci olan Turkiye U20 Atletizm Takımı yurda dondu. Dunku 4x400 metre bayrak yarışında Turkiye'nin altın madalya kazanmasında onemli rol oynayan isimlerden İlyas Canakcı, nefes kesen mucadeleyle ilgili olarak, "Son 200 metrede kazanacağıma emindim. Gucumu sona saklayıp gereken atağı yaptığım icin cok mutluyum. Turk 'bitti' demeden bitmez" ifadelerini kullandı. Turkiye U20 Atletizm Takımı, Turk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle saat 15.30 sıralarında İsvec'in Goteborg kentinden İstanbul'a geldi. Aralarında dunku 4x400 metre bayrak yarışında koşan Oğuzhan Kaya, Kubilay Encu, Emirhan Koş, İlyas Canakcı'nın olduğu milli atletler, İstanbul Havalimanı'nda basın mensupları tarafından karşılandı. Burada basın mensuplarına acıklamalarda bulunan Atletizm Federasyonu Teknik Kurulu Uyesi ve Bayrak Takımları Milli Takım Antrenoru Ahmet Ali Baş, Turk atletizminde tarihi bir şampiyonayı geride bıraktıklarını kaydederek, "Şampiyonada bize duşen gorevimizi yerine getirmekti. Tarihimizde en fazla madalya kazandığımız bir şampiyona oldu. Toplamda 3 altın, 4 gumuş ve 3 bronz olmak uzere 10 madalya kazanarak, ulkeler sıralamasında 5'inci sırada bitirdik" dedi. "EN İYİ PERFORMANSI GOSTERDİLER" Baş, "Bazı şansızlıklarla şampiyonaya başladık. Ancak 7 madalyayı son gun kazandık. 4x400 bayrak yarışı ile şampiyonayı taclandırdık. Ekipteki tum arkadaşlarla, bireysel antrenorleriyle yıl icinde yaptığımız calışmalarda surekli olarak madalyaya ulaşabileceğimize inandık. Şampiyonlukta ufak ayrıntılar vardı. Sporcu kardeşlerimiz bu ayrıntıları harfiyen yerine getirdiler ve en iyi performansı gosterdiler" diye konuştu. "BAŞTAN SERT GİTSEYDİM SONDA CIKAMAYABİLİRDİM" Dunku 4x400 yarışında muthiş bir performans gosteren milli takımın sporcularından İlyas Canakcı ise yarışmaya ilişkin şunları soyledi: "Son 200 metrede kazanacağıma emin bir şekilde yarışmaya devam ettim. Gucumu sona saklayıp gereken atağı yaptığım icin cok mutluyum. Takımımızı birinciliğe taşıdı. Turk 'bitti' demeden bitmez. Taktik gereği yarışı onumde takipte ettim. Baştan sert gitseydim sonda cıkamayabilirdim. Geliştirdiğimiz taktiğe bağlı kalarak guzel bir sonuc oldu. Seneye dunya şampiyonası var. Orada finale kalıp, madalya kursusune cıkmak istiyoruz." Sporculardan Kubilay Encu ise taktiksel bir koşu yaptıklarını ve istedikleri sonucu aldıklarını vurgularken, Oğuzhan Kaya da birinci olacaklarına inandıklarını belirterek, "2 yıl boyunca buna hazırlandık. Başardığımız icin mutluyuz" ifadelerini kullandı. Turkiye, şampiyonayı 10 madalya ile tamamladı. Madalya sıralamasında ise Turkiye, Britanya, İtalya, Hollanda ve Ukrayna'nın arkasında beşinci oldu. Gunluk Gazeteler. __________________