Muğla’nın Marmaris ilcesinden, ‘Tarihin sıfır noktası’ olarak adlandırılan Şanlıurfa’daki Gobeklitepe’ye gitmek icin bisikletleriyle yola cıkan dort kişilik Pekcedenoz ailesi, yolculuklarının onuncu gununde Antalya’ya ulaştı. Sosyal medya hesaplarında kendilerine ‘Kucuk 1 Aile’ adını veren, Ozgur ve Ruştu Pekcedenoz cifti ile cocukları 14 yaşındaki Ceren ve10 yaşındaki Mithatcan ile UNESCO Dunya Miras Listesi’nde yer alan Şanlıurfa’daki Gobeklitepe’ye gitmek icin 10 Temmuz’da Marmaris’ten bisikletleriyle yola cıktı. Aileye yol boyunca guvenlik sağlamak icin arkadaşları motosikletleriyle eşlik etti. Aile fertleri yolculuk sırasında bisikletlerinde ortaya cıkan arızaları ise kendileri giderdi. 1300 kilometrelik yolu, gunde 45 kilometre pedallayarak 30 gunde tamamlamayı hedefleyen aile, yolculuklarının onuncu gununde Antalya’ya ulaştı. Gobeklitepe’nin ders kitaplarında sık sık karşılarına cıkmasıyla cocuklarının merak ettiğini soyleyen Ruştu Pekcedenoz, “Ailemizin tum bireyleri gun icerisinde işe ve okula giderken bisiklet kullanıyor. Boyle uzun turlara cıkmadık, eşim 35 yaşından sonra bisiklet kullanmaya başladı. İki defa araba ile gitmeye calıştık aksilikler oldu gidemedik. Sonra bir gun ‘Neden bisikletle gitmiyoruz?’ diye duşunduk ve yola cıktık. Saat 05.00’te yola cıkıyoruz, guneşin altında cok kalmadan 4 saat kadar yol alıyoruz. Cok zorlandığımız zamanlar oldu, cok uzun yokuşlar vardı. Ben cocuklarıma bu yolculukta pes etmemeyi oğretmeye calışıyorum. Sanal ortamda internet ortamında bu yolculukta oğrenecekleri şeyler yok” diye konuştu. Yolculuk sırasında arac suruculerinin bisikletlilere karşı hic dikkatli olmadığını soyleyen Ozgur Pekcedenoz, “Fikri ilk duyduğumuzda cok cılgınca geldi. Calıştığımız icin cocuklarımızla cok fazla zaman geciremiyoruz. Hem onlarla zaman gecirebilmek hem de boyle bir yolculuğu yapabileceğimizi cocuklarımıza gostermek icin bu yolculuğa cıktık. Cok yorulduğumuz anlar oluyor ama şu ana kadar pes etmeyi duşunmedik. İyi ve kotu anlarıyla cocuklarımızın ve bizim unutamayacağımız bir yolculuk olacak” dedi. Yolcuğun bazı noktalarında cok yorulduğunu ancak vazgecmediğini belirten Ceren Pekcedenoz ise “Bisiklet kullanmayı cok seviyorum, şehir icinde de ailecek hep bisiklet kullanıyoruz. Yolculuk guzel geciyor ‘keşke gelmeseydim’ dediğim anlar oldu ama yolculuk sonunda guzel anılar biriktireceğimi duşunuyorum. Gobeklitepe hakkında sadece internetten okuduğum kadarını biliyorum ve gormeyi gercekten cok istiyorum” dedi. Mithatcan Pekcedenoz ise “Ablamla okula veya başka bir yere giderken genelde bisikletle gidiyoruz. Okuldan sonra da arkadaşlarımla bisikletlerimizle buluşuyoruz. Yolculuk zor ama sonunda başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu. (Cyclist) __________________