24 yaşındaki kanser araştırmacısı Fiona Kolbinger, 4 bin kilometrelik ultra mesafe yarışı olan Transcontinental Yarışı’nı kazanan ilk kadın oldu. Bulgaristan’dan başlayıp Fransa’nın en kuzeyinde yer alan Brittany’de son bulan yarışı, 10 gun 2 saat 48 dakikada tamamlayan Kolbinger, yarışı en hızlı tamamlayan katılımcı oldu. 40’ı kadın olmak uzere 263 kişinin mucadele ettiği Transcontinental Yarışı’nı Almanyalı bisikletci, bugun saat 7:48’de tamamladı. “Kazanmak benim icin de surpriz oldu” diyen Kolbinger, “Yarışa girdiğimde en azından kadınlar klasmanında podyumda yer alırım diye duşunuyordum ancak yarışın butununu kazanan kişi olacağımı hic duşunmedim” şeklinde konuştu. Kolbinger, yarışta henuz sınırlarını zorlamadığını, daha fazlasına dayanabileceğini belirterek “Sanırım daha da zorlaştırabilir, daha az uyuyabilirdim” dedi. Bu yıl yedinci edisyonu gercekleşen yarış, ilk olarak 2013 yılında duzenlenmiş ve startı Londra’dan verilen yarış İstanbul’da sona ermişti. Katılımcıların kendi rotalarını oluşturarak yarıştıkları organizasyonda her yarışcı Avusturya, Bulgaristan, Bosna, Hırvatistan, İtalya, Kosova, Sırbistan, Slovenya, İsvicre ve Fransa olmak uzere en az yedi ulkeden gecmek durumunda. Yolculuğuna 28 Temmuz’da Bulgaristan’ın doğu kıyısındaki Burgas kentinden başlayan Kolbinger, Avrupa kıtasına yayılmış dort kontrol noktasından gecmek icin yola cıktı. Farklı iklim koşullarında yuzlerce kilometre yolculuk eden ve yuksek rakımlı tırmanışların yanı sıra zorlu yol şartlarında mucadele eden Kolbinger, beşinci gunden itibaren yarışa liderlik etmeye başladı. Gunde yalnızca beş saat uyuyan ve 19 saat boyunca devamlı bisiklet surduğunu belirten 24 yaşındaki Alman bisikletci, 10 gunun sonunda Fransa’ya ulaşan ilk isim olmayı başardı. (Cyclist) __________________