İstanbul Lutfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gercekleşen torene Kultur ve Turizm Bakanı Ertuğrul Gunay, İtalya İstanbul Başkonsolosu Gianluca Alberini, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgul, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul İl Kultur ve Turizm Muduru Ahmet Emre Bilgili, TURSAB Yonetim Kurulu Uyeleri, BYK Başkanları, TUREB Başkanı Şerif Yenen başta olmak uzere cok sayıda davetli katıldı.

Gecede bir konuşma yapan İtalya'nın İstanbul Başkonsolosu Gianluca Alberini, Ulusoy'un İtalya ile Turkiye arasındaki ikili ilişkilerin gelişmesine bulunduğu katkıya dikkat cekti. Alberini, şunları soyledi:

"Cok mutluyum cunku bu akşam İtalya'nın gercek bir dostuna teşekkur etme fırsatı buluyorum. İtalya'nın yıldızı nişanı 1946 yılından beri Cumhurbaşkanı tarafından verilmekte olup İtalya ile ilişkileri geliştirme başarısı gosteren insanlara verilmektedir. Sayın Başaran Ulusoy kurtarma operasyonları icin ozel caba harcamış ve bizimle ortak calışmıştır. TURSAB başkanı olarak İtalya'ya turist teşvikinde bulunmuştur. Bu nedenle vize başvurusu bakımından buyuk bir artış var. Kendisi Başkonsolosluğumuz ile beraber işci sendikası derneğimizin restorasyonu icin ciddi katkılar sağladı. Proje İtalyan varlığını daha gorunur kılmaktadır. Sayın Ulusoy ulusal duzeyde sahip olduğu değer ve İtalya'ya sağladığı katkılar nedeniyle İtalya nişanını vermekten onur duyarım."

Alberini'nin ardından duygusal bir konuşma yapan TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise bundan sonraki calışmalarında bu odule layık olmaya calışacağını soyledi.

"İTALYA AB KONUSUNDA BİZİ EN COK DESTEKLEYEN ULKE"

Ulusoy, "Bize kultur varlıklarının turizmin bir parcası olduğunu Sayın Bakanımızdan oğrendik. Bunu bize oğreten sayın bakanımıza cok teşekkur ederim. Bu yıldızı alırken beni sabırla kabul eden eşim Şadiye hanıma, iki evladıma, gelinime, torunuma, aileme, arkadaşlarıma teşekkur ederim. Değerli dostum Husnu Ozyeğin'e ayrıca teşekkur ediyorum. Turkiye'nin geleceği turizm. Biz Avrupa Birliği'ne kendi sorunlarımızı cozerek gireceğiz. Acentalarımızın halka acılarak ortaklıklar kurması en buyuk dileğimdir. Kar kış demeden bizi yalnız bırakmayan tum dostlarıma teşekkur ediyorum. İtalya cok sevdiğim bir ulke. AB konusunda ulkemizi en cok destekleyen ulkelerin başında geliyor. Vize konusunda hic bir sıkıntı yaşatmadılar. Akdeniz insanının sıcaklığını gosterdiler. Onlara ve herkese cok teşekkur ediyorum" diye konuştu.

GUNAY: BAŞARAN ULUSOY BENİM EN YAKIN CALIŞMA ARKADAŞIM OLDU

Torende kısa bir konuşma yapan Kultur ve Turizm Bakanı Ertuğrul Gunay ise Başaran Ulusoy ile birlikte calışmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Gunay şunları soyledi:

"Başaran Bey benim uzun yıllar tanıdığım bir ailenin onemli bir bireyi. Kendisi aynı zamanda benim en yakın calışma arkadaşım oldu. Son 5 yıl icinde kardeş gibi calıştık. Bakanlığın en onemli birimlerinden birisi gibi calıştık. Guzel işler yaptığımızı umit ediyorum. Pek cok sorunu başarıyla atlatabildik. Sektorun diğer bileşenleriyle kurulan diyalogda Başaran Bey'in cok buyuk bir katkısı var. Boyle bir nişanı Turkiye'de turizmci bir arkadaşımıza verdikleri icin İtalya Cumhurbaşkanına ve Sayın Başkonsolosa teşekkur ediyorum. İtalya'dan pek cok şeyi kopya cektiğimi soyleyebilirim. İtalya'da tarihe sahip cıkılmasını, hizmet sıcaklığı bizler icin hep bir ornek oluşturdu. Akdeniz'de cok sağlam bir dostluk kurmuş durumdayız."

Konuşmaların ardından İtalya'nın İstanbul Başkonsolosu Gianluca Alberini Başaran Ulusoy'a İtalyan Yıldızı Nişanı'nı takdim etti.

Turizmdebusabah