"ABD GP'sine ihtiyacımız yok" Otomobil Sporları'nda dunyanın en fazla gelir getiren ve harcama yapılan organizasyonu olan Formula 1'in başkanı Bernie Ecclestone, F1'in Amerika Birleşik Devletleri'nde duzenlenen GP'ye ihtiyacının olmadığını soyledi. ABD'de yapılan Indianapolis Grand Prix'sinin geleceğini belirlemek icin yerel organizatorlerle yapacağı toplantılar oncesi acıklamalarda bulunan Ecclestone, Formula 1'in ABD'ye ihtiyacının olmadığını, zaten ABD Grand Prix'sinin cok buyuk getiri sağlamadığını ifade etti. 75 yaşındaki unlu işadamı, ''Benim icin ABD'de Grand Prix olup olmadığı farketmiyor. Amerika'dan biz ne alabiliyoruz? Sadece biraz daha fazla sinir oluyoruz. Eğer siz Amerika'da 12'yi 5 gece ''gunaydın'' derseniz tazminat davası ile karşılaşırsınız'' dedi. Amerika'dan hic sponsor bulamadıklarını da dile getiren Ecclestone, ''Televizyonlar ilgi cekmiyor. Malta'daki izleyici sayımız ABD'dekinden daha fazla. Eğer Indianapolis'te Grand Prix yapmak istiyorlarsa seve seve konuşmaya hazırım. Ama ben oraya bir yarışı desteklemek icin gitmiyorum'' diye konuştu. Amerika icin endişelenmeye gerek olmadığını belirten Ecclestone, ''Onlar acık bir yarış icin hic bir zaman hazır olmadılar. Her zaman NASCAR'a buyuk izleyici topladıklarını soyluyorlar ama bizim İtalya'da topladığımız seyirci kadar bile olmuyor bu izleyici sayısı'' derken F1'de yarışan araclar ve onlara sponsor olan şirketler icin ABD Grand Prix'sinin vazgecilmez olduğu ifade ediliyor. Ozellikle BMW ve Ferrari gibi luks arac ureten şirketler icin ABD'nin en buyuk pazar olduğu ve bu piyasalardan vazgecmesinin zor olduğu kaydedilirken, Williams'ın patronu Frank Williams, ''Formula 1'in ticari sağlığı acısından ABD vazgecilmez bir yarıştır'' ifadesini kullandı. Gecen yıl yapılan Indianapolis Grand Prix'sinde Michelin lastiği kullanan araclar guvenlik gerekcesiyle yarıştan cekildiği icin sadece 6 arac piste cıkmıştı.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- "ABD GP'sine ihtiyacımız yok"