Elvan'ın rekoru tarihe gomuldu Milli atlet Elvan Abeylegesse'nin 5 bin metredeki dunya rekoru Etiyopyalı atlet Meseret Defar tarafından kırıldı. NTVSPOR Guncelleme: 20:31 TSİ 15 Haziran 2006 Perşembe Etiyopyalı atlet, New York'taki Reebok Grand Prix'sinde elde ettiği 14:24.53'luk derecesiyle yeni dunya rekorunun sahibi oldu. İki yıl once Bergen'deki Golden League mucadelesinde 14:24.68 ile dunya rekoru kıran Elvan Abeygelesse'nin bu derecesi, artık tum zamanların en iyi ikinci derecesi olacak. Rekor haberini bu sabah alan Elvan Abeylegesse, antrenoru Ertan Hatipoğlu'nu teselli ederken, ''Onlar 2 yıldır rekoru kırmayı deniyor.Ben bir kez denedim ve rekor kırdım'' dedi. Antrenor Hatipoğlu ise ''Sadece Elvan değil, Turk atletizmi bir rekorunu kaybetti'' derken, ''Biz bazılarının duyduğu şupheleri gidermeye calışırken, atı alan Uskudar'ı gecti. Meseret Defar, olimpiyat şampiyonu iyi bir sporcu. Tebrik ediyoruz. Artık kendimizin değil başkasının rekorunu kıracağız. Bunlar sporda olan şeyler'' diye konuştu.