Kırkpınar'da buyuk kapışma
Spor Haberleri0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Kırkpınar'da buyuk kapışma
-
17-10-2019, 08:05:09Kırkpınar'da buyuk kapışma Geleneksel 645'inci Edirne Tarihi Kırkpınar Gureşlerinde, Pazar gunu yapılacak başpehlivanlık mucadelesi oncesi, usta ile cırak biraraya geldi. 644. Kırkpınar gureşlerinin başpehlivanı Şaban Yılmaz, ustası Vedet Ergin'i yenerek, yeniden altın kemerin sahibi olacağını soyledi. Kemeri tamamen almak istediğini soyleyen Yılmaz, "Gecen yıl da cok zorlu rakiplerim vardı. Ekrem Yavuz ile cok cekişmeli bir mucadelemiz olmuştu. İnşallah kemeri yine alırım. Rakiplerimi kucumsemiyorum. 46 tane başpehlivan var. Hepsi de cok guclu rakipler. Ama yine şampiyon ben olacağım" dedi. Devletten yeterli destek goremedeklerini ifade eden başpehlivan Şaban Yılmaz, "Kırkpınar'da telaffuz edilen rakamlar 500 - 600 milyar. Ancak, biz sadece kemer alıyoruz. Kemerin de değeri 20 milyar. Devletten daha fazla destek bekliyoruz. Turk halkından gorduğumuz desteği, devletten goremiyoruz. Memleketim Samsun'dan bile bir devlet adamından yardım gormedim" diye konuştu. Şaban Yılmaz'ın ustası Vedat Ergin de, Şaban'ın şampiyon olması icin kendisini yenmesi gerektiğini savunarak, "Şaban Yılmaz'ın işi bu sene daha zor. Şampiyon olmak istiyorsa beni yenmeli. Ancak, kimin kazanacağından cok, inşallah Ankara Buyukşehir Belediyesi'ne bu kemeri gotururuz. Her sene alıştırdık. İnşallah bu sene de bunu gercekleştiririz" ifadelerini kullandı. 01.07.2006 Kaynak : DHA __________________