Aklımı namaza veremiyorum
Hocam, koşenizden cok yararlanıyorum. Ben emekli biriyim. Emekli olunca tamamen dinime doneceğim dedim. Fakat sadece Cuma namazlarına gidiyorum. Onu da tam kılamıyorum. Aklımı namaza veremiyorum. Ne yapmalıyım? İbadetleri yerine getirmem icin lutfen bana yardımcı olur musunuz? (İzmit/Golcuk'ten Cengiz İnal)
İbadet, kul ile Allah arasında bir irtibat ve ilişkidir. Bizler yok olabilirdik, varlık Âlemine geldik. Bir taş, bir ağac olabilirdik, bir kedi, bir keci de olabilirdik, ama insan olarak yaratıldık. Ayı, guneşi, dunyayı ve butun nimetleri hazır bulduk. Dunyaya gelir gelmez, memeler musluğundan en guzel gıda ile beslendik. Sadece birisini bile dunyayı verseler değişmeyeceğimiz organlara sahip olduk. Akıl ve kalp gibi, hayal ve duşunce gibi duygularla bezendik. Her şey emrimizde, neredeyse elimizin altında. Bahar bir deste gul gibi her yıl gozumuzu, gonlumuzu acıyor, yaz mevsimi her turlu yiyecek ve iceceklerle bir sofra olarak onumuze seriliyor. Hava, su ve guneş gibi nimetler karşılıksız istifademize sunuluyor. Bunlarla birlikte, sevgi, şefkat, mutluluk, huzur, iyilik yapma, guzel ahlak gibi sayısız insani ozellikler hayatımıza hayat katıyor. Bunların ustune ustluk bir de İslamiyet, iman, Kur'Ân ve Peygamberimiz gibi nimetleri nimet yapan kutsal değerler ihsan edilmiş. Yuce Allah butun bu verdiklerine karşılık, Kendisini tanımamızı, geniş bir şukur ifadesi olarak huzurunda rukûa ve secdeye varmamızı istiyor. Bu şukur bizi hem dunyada huzura taşıyacak, hem de Âhirette Cennet gibi sonsuz bir mutluluğa ulaştıracaktır. Bu kadar nimetlere toplu bir şukur sayılan namaz ağır gelmemeli, gozumuzde cok gorulmemelidir.
BUGUN GAZETESİ-Mehmet Paksu
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Aklımı namaza veremiyorum!..