Kimi Raikkonen, Michael Schumacher'in F1'e veda etmesinin ardından Alman pilotla oturup etraflıca konuşmak icin fırsat kolladığını ancak oncelikli amacının sezonun kalan uc yarışında bir zafer yaşamak olduğunu soyledi. Ferrari bilindiği gibi İtalya GP sonrası Schumacher’in emekli olacağını ve gelecek yıl Kimi Raikkonen ile Felipe Massa ikilisi ile yarışacağını acıklamıştı. Gectiğimiz Cuma gunu Milano’daki yeni Hugo Boss mağazasının acılısı icin İtalya’yı ziyaret eden Fin pilot, Alman pilotun ve Ferrari’nin gectiğimiz haftaya kadar gelecek planlarını buyuk bir gizlilik altında tutması nedeniyle Schumacher’le konuşma imkanı bulamadığını soyledi. İtalyan Gazzetta dello Sport’a konuşan Raikkonen, şu ana kadar Schumacher’le ceşitli konularda sohbet etme imkanını ele gecirmekte buyuk gucluk cektiğini belirterek, “Belki artık daha kolay olur. Cunku insanlar şimdi neler olacağını biliyor. Schumacher emekli olmaya karar verdi. Belki şimdi etraflıca konuşma şansım olur” dedi. Bu arada gelecek sezon birlikte yarışacağı Felipe Massa ile herhangi bir uyum problemi yaşamayacağına inandığını belirten Raikkonen, “Aramızdaki herşeyin cok guzel olacağına eminim” dedi. Massa’yı zaten az da olsa tanıdığını ve hicbir sorunlarının bulunmadığını ifade eden Fin pilot, “Massa zaten şu an takımın bir parcası. Dolayısıyla birlikte cok iyi bir şeklide calışacağımıza eminim” şeklinde konuştu. Raikkonen diğer taraftan, dort sezon gecirdiği McLaren’dan ayrılmadan once yılın kalan uc yarışında en azından bir zafer elde etmeyi amacladığını soyledi. Fin pilot, “2002’den bu yana McLaren ekibiyle bircok hoş anım oldu. Orada ozleyeceğim insanlar olacak. Fakat hayat bu. Bazen bazen farklı şeyler istiyorsunuz” dedi. Ferrari’nin her zaman lider bir ekip ve F1’de buyuk bir isim olduğunu belirten Raikkonen, “Ferrari buyuk bir tarihe sahip. 2007’de neler olacağını goreceğiz. Fakat herşeyden once bu sezonu en iyi şekilde bitirmek istiyorum. Son uc yarışta iyi sonuclar elde etmek ve bir zafer kazanmak istiyorum” dedi. Renault ve Ferrari arasındaki şampiyonluk mucadelesinde bazı itirazlar ve gerginlikler yaşanmasına da değinen Raikkonen, “Bu durumda biri birine karşı bazı iddialar ve tartışmalı hadiseler gundeme geliyor. Bu cok normal cunku mucadele birbirine cok yakın” diye konuştu. Tansiyonun yuksek olduğu benzer durumlarda da GP yarışlarında her zaman tartışmalar olduğunu belirten Fin pilot, “Ben geri kalan yarışlarla ilgileniyorum. Ve Ferrari’yi destekleyeceğim. Cunku oraya gideceğim. Fakat şampiyonadaki mucadelenin bu kadar yakın olmasının Formula 1 icin iyi olduğunu duşunuyorum. Bu sporu daha populer hale getiriyor” diye konuştu. __________________