7 yaşında 3 bin 549 metrede! Erzincan'ın Cayırlı İlcesi'nde bu yıl 10.'su duzenlenen Esence-Yedigoller Dağcılık Şenliği'nde, 7 yaşındaki bir dağcı Esence Dağı'nın 3 bin 549 metre yuksekliğindeki zirvesine başarılı bir tırmanış gercekleştirdi. Cayırlı Kaymakamlığı, Cayırlı Belediye Başkanlığı ve Erzincan Dacılık ve Kayakcılık İhtisas Kulubu (EDKİK) tarafından ortaklaşa duzenlenen Esence-Yedigoller Dağcılık Şenliği'nin cumartesi gunu yapılan zirve tırmanışına, Erzurum'dan babası Engin Onder'le birlikte katılan 7 yaşındaki ilkoğretim ikinci sınıf oğrencisi Omer Onder de iştirak etti. Sabah 06.00'da, bin 800 metre rakımlı kamp alanından başlayan tırmanışa, Cayırlı Kaymakamı Abdullah Aktaş, Cayırlı Belediye Başkanı Fevzi Kılıc, Turkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ile Turkiye'nin ceşitli yerlerinden 50 amator ve profesyonel dağcı katıldı. Sabahın erken saatinde, babası Engin Onder'le birlikte Esence Dağı'nın zirvesine doğru tırmanışa gecen kucuk Omer, tırmanışın buyuk bir bolumunu kimseden yardım almadan gercekleştirdi. Zaman zaman su gecişlerinde ve kaya tırmanışlarında babasından ve diğer dağcılardan yardım alan kucuk dağcı, tırmanışın yapıldığı bolgedeki yoğun sise rağmen profesyonel bir dağcı edasıyla tırmanışını surdurdu. Daha once de Erzurum Palandoken Dağı'nın 3 bin 200 metre yuksekliğindeki Ejder Tepesi'ne tırmanan Omer Onder, Esence Dağı tırmanışını, zaman zaman en onunde yuruduğu ekiple birlikte 5 saatte tamamladı. Zirvede tırmanışa katılanlarla birlikte İstiklal Marşı okuyan kucuk dağcı, dağcılık sporunu cok sevdiğini ifade ederek, arkadaşlarını da bu sporu yapmaya davet etti. __________________