Şenturk: "Final koşacağım"
Spor Haberleri0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Şenturk: "Final koşacağım"
-
17-10-2019, 07:59:26Şenturk: "Final koşacağım" Beşinci Uluslararası Binicilik Merkezi binicilerinden Hasan Şenturk, Turkiye'nin Avrupa arenasında adını duyuran sporculardan biri. Şimdiden Dunya Şampiyonu gozuyle bakabileceğimiz genc sporcu kendisi hakkında bilgi verirken gelecek planlarını da acıkladı. Binicilik sporuna Ata Bursa Atlıspor Kulubu'nde başladığını soyleyen Şenturk şunları anlattı: "10 yaşında izlemek icin gittiğim parkurda aynı yılın sonunda yarışmacı oldum. 6 yıl ust uste Bursa Bolge Şampiyonu oldum. 16 yaşında genc milli takımına secildim ve milli oldum. 20 yaşında askerliğimi de suvari olarak yaptım. Askerliğim bittiğinde Sevil Sabancı bana profesyonel teklifte bulundu. İlk yarışım Ataturk Kupası oldu, burada dereceye girdim. Sonra yurtdışına cıktım S Uluslararası Binicilik Merkezi sporcusu olarak yurtdışında sayısız şampiyonaya katıldım. Şuanda Almanya'da yaşıyorum. En son İtalya'da Toskano'da 77 ulkeden binicilerin katıldığı şampiyonayı kazadım" MANEVİ DEĞERİ VAR Avrupa'da sayısız madalyası ve sayısız birinciliğini olduğunu ama kendisini en mutlu eden başarının Turkiye'de elde ettikleri olduğunu soyleyen Şenturk, "Uc kez Turkiye şampiyonu oldum. Bunu manevi anlamda hicbir kupaya değişmem. Kendi ulkemde kazandığım başarılar her zaman onde gelir. Daha once cok sayıda Turk sporcu dunya şampiyonlarına katıldı ancak ilk turda elenmişler. Ben final koşacağım ve biniciliğin tek Turk'u olacağım" iddiasında bulundu __________________