Elde ettiği şampiyonluklarla Turk gureş tarihine adını altın harflerle yazdıran milli sporcu Yasemin Adar, Kazakistan’da duzenlenecek Dunya Şampiyonası’nda başarılarına bir yenisini daha eklemeyi hedefliyor. "İlklerin kadını" milli gureşci Yasemin Adar, 14-22 Eylul tarihlerinde Kazakistan’da duzenlenecek Dunya Şampiyonası oncesi AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu. Ust uste 4 kez Avrupa şampiyonluğuna ulaşan ve tek Turk dunya şampiyonu kadın gureşci olan Yasemin, iyi bir hazırlık donemi gecirdiklerini soyledi. Her zaman birinciliği hedeflediğinin altını cizen 27 yaşındaki milli gureşci, "Dunya Şampiyonası’nda hedefim yeniden şampiyon olmak. 2017 yılında dunya şampiyonluğunu tattım. 2018’de dunya ikincisi oldum, burukluk vardı. Cunku şampiyon olmak icin gitmiştim. Kazakistan’da yapılacak Dunya Şampiyonası’nda da şampiyon olmak istiyorum. Bunun icin calışıyoruz." diye konuştu. Macaristan’da gecen yıl duzenlenen Dunya Şampiyonası’nda final macını kaybettikten sonra goz yaşlarına hakim olmayan Yasemin, "Birinciliklere alıştığım icin artık ikincilik, ucunculuk başarı olarak bizi mutlu etmiyor." dedi. Yasemin, 2019 Dunya Şampiyonası’nda olimpik sıkletlerde madalya macına cıkan sporcuların olimpiyat vizesi alacağına işaret ederek, "Avrupa ve dunya şampiyonası madalyalarına sahibim. Sadece olimpiyat madalyam kaldı. Onu da 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda almak istiyorum." ifadelerini kullandı. Tokyo 2020’de altın madalya kazanarak bir ilki daha başarmak istediğinin altını cizen Yasemin, "Hedefimiz tabii ki her zaman ilkleri yaşamak ve ulkeme yaşatmak." şeklinde goruş belirtti. Kadınlara "pes etmeyin" mesajı Yasemin Adar, kadın gureşinin son donemde iyi bir ivme yakaladığına dikkati cekerek, şoyle devam etti: "Kadın gureşi 2016 Rio Olimpiyatları’ndan itibaren cok buyuk bir ivme kazandı. Uzerine koyarak gidiyoruz. İki yıldır takım halinde Avrupa ucuncusu oluyoruz. Artık surekli madalyalarla donuyoruz. Kotu sporcumuz yok, hepsi cok iyi. Takım halinde cok iyi durumdayız. Dunyada ilk 6’ya girebilen bir ulkeyiz. Bu da bizim başarılı olduğumuzu gosteriyor." Kazandıkları madalyalarla "kadından gureşci olmaz" on yargısının kırılmasına katkı sağladıklarını dile getiren Yasemin, "Eskiden başarı olmadığı icin toplumda boyle bir on yargıyla karşılaşıyorduk. Kendim de karşılaştım ama artık başarı geldiği icin toplumumuz bizi biliyor. Hatta sosyal medyadan cok guzel mesajlar alıyorum. Bizi sonuna kadar desteklediklerini soyluyorlar." diye konuştu. Gureşte ilklere imza atan Yasemin, kadınlara da seslenerek, "Hayatlarınız icin mucadele etmeye devam edin, asla pes etmeyin." mesajını verdi. "Tuylerim diken diken oluyor" Yasemin Adar, madalya aldığında cok gururlandığını vurgulayarak, "Tuylerim diken diken oluyor. Şampiyon olduğumuzda bayrakla zafer koşusu yapıyoruz. O koşuyu yaparken bulutların uzerinde suzuluyor gibi hissediyorum. Ne kadar guclu olduğumu, neleri başarabileceğimi hem kendime hem de ulkeme ispatlamış oluyorum. Bir kadın olarak bununla gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı. AA