Deniz tutkusunun yanı sıra ailesinin "canı sıkılmasın" diye yelken sporuyla tanıştırdığı 15 yaşındaki İzmirli Derin Baytur, kısa surede elde ettiği başarılarla adından soz ettiriyor. Deniz tutkusunun yanı sıra ailesinin yonlendirmesi yelken sporuyla tanışan Baytur, 7 yaşında Urla Yelken Kulubu'ne kaydoldu ardından Karşıyaka Spor Kulubu Yelken Şubesine gecti. Katıldığı ulusal yarışmalardan dereceler elde eden Baytur, 5 yıl once milli takıma secildi. Ay-yıldızlı forma altında da madalyalar kazanan milli sporcu, gecen ay Kanada'nın Kingston kentinde duzenlenen ve 33 ulkeden 117 sporcunun katıldığı yarışmalarda 71 net puanla 16 yaş altı kategorisinde şampiyonluğa ulaştı. Derin Baytur, genel sıralamada ise beşinciliği elde etti. İzmirli milli sporcu Derin Baytur, "yaşam bicimi" olarak tanımladığı ve kopmayı duşunmediği yelken sporuyla ilgili hedeflerini AA muhabirine anlattı. Yazın sıkıldığı icin ailesinin kendisi icin bir spor dalı araştırdığını ve bu sayede yelkenle tanıştığını ifade eden Baytur, "Denizi cok sevdiğim icin beni yelkene yonlendirdiler. Sevince de bir turlu kopamadım, hic ara vermeden 8 yıldır bu sporla uğraşıyorum." diye konuştu. Baytur, 2014 ve 205 yıllarında Optimist Junior kategorisinde 2 kez Turkiye şampiyonluğu elde ettiğini dile getirdi. "Hobi olmaktan cıktı" Şampiyonluk duygusunun cok farklı olduğunu ifade eden milli yelkenci, şunları kaydetti: "Odul torenine cıkmak ve bayrağımızı dalgalandırmak gercekten gurur verici. Kesinlikle tarif edilemez bir duygu. Bundan sonra 2020'deki yaz genclik olimpiyatlarında derece yapmak istiyorum. Şartlar el verirse olimpiyatlara katılıp ulkemi ve bayrağımı bu yolda en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Yelken benim icin hobi olmaktan cıktı. Yelken benim icin bir tutku, yaşam bicimi. Yaz kış fark etmez okulla beraber antrenmanlarımı surduruyorum." Başkan Akdurak: Olimpiyat koşusundayız Turkiye Yelken Federasyonu Başkanı Ozlem Akdurak da Derin Baytur'un cok başarılı bir sporcu olduğunu dile getirdi. Yelkende sporcu sayısının artmaya başladığını anlatan Akdurak, "Aslında istediğimiz bireysel derecelerden ziyade surdurulebilir tabana yayılmış bir başarı. Derin de Kanada'da kazandığı altın madalya ile goğsumuzu kabarttı. Yaşının daha genc olması nedeniyle geleceğine umitle baktığımız bir sporcumuz. Gecen yıl aldığımızı 2 kotaya 4.7 sınıfında bir ilave yaptık. Turk yelkenciliğinde ilk defa madalya umidiyle hazırlandığınız bir olimpiyat koşusundayız. Umarım devamı gelir." değerlendirmesinde bulundu. Milli takım antrenoru Onur Derebaşı ise Derin ile 2 yıldır hem kulup hem de milli takımda birlikte calıştıklarını hatırlattı. Sporcusunun cok yetenekli olduğunu vurgulayan Derebaşı, iyi bir calışma donemi gecirdiklerini ve bu başarıları surdurmek istediklerini sozlerine ekledi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Ege'nin mavi sularından olimpiyatlara yelken actı