Sakarya’da 13-15 Eylul tarihleri arasında duzenlenecek olan MTB Cup Sakarya XCO-XCM yarışları oncesinde basın toplantısı duzenlendi. Sakarya Buyukşehir Belediye Başkanı Ekrem Yuce, "Buyukşehir Belediyesi olarak bisiklet sporuna destek vermeye devam edeceğiz. Hedefimiz, şehrimizin bisiklet denildiğinde dunya capında bir marka olmasını sağlamak" dedi. 2020 yılında yapılacak olan ve Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gercekleştirilecek Dunya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası’nın on yarışlarından birisi olan MTB Cup Sakarya XCO-XCM yarışlarının oncesinde yapılan basın toplantısı programı Ayciceği Bisiklet Vadisi’nde gercekleşti. Gercekleşen programa Sakarya Buyukşehir Belediye Başkanı Ekrem Yuce, Genclik Spor İl Muduru Arif Ozsoy, Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Ercin, Genclik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı İlhan Şerif Aykac, Dunya Bisiklet Birliği Komiseri Adrian Wals ve Sakarya SALCANO Bisiklet takımı sporcuları katıldı. Sporun gunluk yaşımın her kesiminde yeri olduğunu belirten Başkan Ekrem Yuce, "Spor, gunluk hayatımızın icinde her zaman yer alması gereken onemli bir etkinlik. Bisiklet sporu ise hayatımızın olağan akışı icerisinde gercekleştirebileceğimiz en kolay sporlardan birisi. Ulkemizde gerek gunluk hayatta gerek spor alanında bisiklet kullanımını henuz dunyadaki bircok ulke seviyesine cıkaramadık. Ancak son zamanlarda bu konuda ulke genelinde ve ozellikle şehrimizde onemli calışmalar mevcut. Şehrimizde bisiklet kullanımını yaygınlaştırmayı amaclayan bircok etkinliğimiz ve projemiz var. Altyapımızı daha da guclendirmeye calışıyoruz. İnşallah ozellikle sağlıklı bir yaşam icin sokaklarımızda daha fazla bisikletli hemşehrimizi gormek istiyoruz. Bisiklet, toplumsal olarak da cok faydalı bir spordur. Cevre dostu, trafik dostu bir ulaşım şekli. Aynı zamanda aile butcemize olumlu yarar sağlayan bir aktivite. Bircok sağlık sorunun onlenmesine de yardımcı olan bir spor. İşe, okula giderken rahatlıkla ulaşım kolaylığı sağlayan bir arac. Hedefimiz, şehrimizin "bisiklet" denildiğinde dunya capında bir marka olmasını sağlamak. Bu tarz etkinliklerin artması icin calışmalarımız devam edecek. Yarışacak tum sporcularımıza ve takımlara muvaffakıyet diliyorum. Allah ayaklarına kuvvet versin. Sakarya’da bisiklet yollarımızı artırmayı hedefliyoruz. Her zaman Sakarya bir spor kenti olmanın yanında bisiklet kenti olma ozelliği de taşımaktadır. Bisiklet yarışlarında her zaman ulkemizi en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşıyor ve yaşayacağız. Mevcut bisiklet yollarımızın kilometresini 100’un uzerine cıkaracağız. Sık sık yapmış olduğumuz bu bisiklet etkinliklerini artırarak vatandaşlarımıza bisikleti sevdirmenin yanında sağlıklı olmayı da aşılıyoruz. Onumuzdeki gunlerde duzenlemiş olacağımız yarışmaya 24 ulkeden toplamda 150 sporcu katılacak. İnşallah bu 3 gun icin arkadaşlarımız cok guzel bir calışma gercekleştiriyor. Herkese teşekkur ederim" diye konuştu. Avrupa’da bircok ulkede bisiklet altyapı hizmetleriyle ilgili tesisleri ziyaret ettiğini ancak Ayciceği vadisindeki tesisi gorunce cok etkilendiğini vurgulayan Dunya Bisiklet Birliği Komiseri Adrian Wals, "Burada belediyenin spora ne kadar onem verdiğini goruyoruz bu tesis ile birlikte. Bunun benzeri bir yapıyı daha once başka bir yerde gormedim. Daha once Avrupa’da bircok yarışta bulundum, burada da gecen yıl duzenlenen yarışa katıldım. Daha onceki yarışlardaki altyapının uzerine konularak cok daha duzgun hale geldiğini gozlemledim. Katılımcılara başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. Ote yandan, programda gercekleştirilen konuşmalar işaret dili cevirmeni tarafından işaret diliyle de anlatıldı. İHA
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Sakarya, MTB Cup'a hazır