2 Haziran 2019 tarihinde Dunya Ağır Siklet Boks macında Andy Ruiz ve Anthony Joshua karşı karşıya gelmişti. Joshua'yı nakavtla yenen Ruiz, şampiyon olmuştu. Anthony Joshua'nın ise aldığı darbelerle beyin sarsıntısı gecirdiği anlaşılmıştı. Anthony Joshua'nın antrenoru Rob Mc*****en'dan aylar sonra cok tartışılacak bir acıklama geldi. "Mac esnasında beyin sarsıntısı gecirdiğini biliyordum" 29 yaşındaki Anthony Joshua kariyerindeki ilk mağlubiyeti Andy Ruiz'e karşı almıştı. Unvan macından mağlubiyetle ayrılan Joshua, 7'nci rauntta nakavt olmuştu. Dunyaca unlu boksoru nakavta goturen darbelerin aslında 3'uncu raunttan itibaren beyin sarsıntısına neden olduğu mac sonunda belli olmuştu. Aylar sonra bu konuyla ilgili konuşan antrenor Mc*****en, antrenoru olduğu Anthony Joshua'nın mac esnasında başına aldığı iki darbe nedeniyle duştuğunu ve daha sonra donuk gozlerle baktığını anlattı. Başına aldığı darbelerden sonraki molada oyuncunun sorun yaşadığını fark ettiğini soyleyen Mc*****en, havlu atmak yerine Joshua'nın devam etmesini istemişti. Antrenorun, Joshua'nın yaşadığı ciddi tehlikeyi bildiğini acıklaması buyuk yankı uyandırdı. Bircok kişiye gore Joshua ringde olebilirdi ve Mc*****en'ın bunu bilmesine rağmen havlu atmaması felaket. "Onu herkesten iyi tanıyorum" Rob Mc*****en'ın bu tutumu acıklarkenki tavrı ise adeta "Yaptım ama bir sor, neden yaptım" gibi. BBC'ye konuşan antrenor, "Onu hic tanımayan, sadece bir iki kez goruştuğu uzmanlardan daha iyi tanıyorum. 9 yıldır onunla calışıyorum ve durması gerektiği yeri bilecek kişiyim. Molada bana, 'neden boyle hissediyorum anlamıyorum' demişti. Kabus gibi bir durumdu. Sarsıntı yaşadığını biliyordum fakat birkac tur daha devam edip edemeyeceğini ya da nereye kadar gidebileceğini test ettim" dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Anthony Joshua'nın antrenoru Rob Mc*****en'dan yuz buruşturan itiraf