İNFÂK: Malı, Allahu teÂlÂnın yolunda harcama. Nafaka zekat gibi verilmesi lÂzım olan malı hak sÂhibine verme.

Allahu teÂl Âyet-i kerîmelerde meÂlen buyurdu ki: (Ey Resûlum!) Onlar, hangi şeyi nafaka olarak vereceklerini sana soruyorlar. De ki: "Maldan infÂk edeceğiniz şey, (oncelikle) ananın, babanın, akrabÂnın, yetimlerin, yoksulların, yolcunundur. Her ne hayır işlerseniz, şuphesiz Allah onu cok iyi bilen (mukÂfÂtını veren) dir. (Bekara sûresi: 215)

Onlar ki, (sırf) Rablerinin rızÂsını isteyerek (her zorluğa) katlanırlar, namazı dosdoğru kılarlar, kendilerine verdiğimiz rızıktan gizli ve ÂşikÂr (hayır yoluna) infÂk ederler, kotuluğu de iyilikle savarlar. İşte bunlar (adı gecenler var ya), Âhiret seÂdeti onlar icindir. (Ra'd sûresi: 22)

Onlar ki, infÂk ettikleri zaman isrÂf etmezler, sıkılık (cimrilik) da yapmazlar. (Harcamalarında) bu ikisi arası orta bir yol uzerinde bulunurlar. (FurkÂn sûresi: 67)

Y Eb Hureyre! Mu'minlerin buyuğu, benden sonra o kimsedir ki, Allahu teÂl ona mal verir, o da gizli ve ÂşikÂre Hak yoluna infÂk eder ve yaptığı iyilikleri kimsenin başına kakmaz. (Hadîs-i şerîf-KimyÂy-ı SeÂdet)

Selamun aleykum,

Sevgili din kardeşlerim, Elhamdulillah, bir sureden beri dinimi ogrenme ve ogrenirken de siz kardeşlerimle paylaşmaya calışmaktayım. Bu calışmalarım sırasında Allah (c.c) beni lutfuyla hayır işlerine vesile kıldı. Şimdiye kadar 2 kardeşimizin ihtiyacını giderme konusunda maddi yardım yapamasam da, ihtiyac sahibi kardeşlerimizle, Allah'ın (c.c) iman nasip ettigi malını Allah (c.c) icin seve seve ihtiyac sahiplerine karşıkıksız verebilen kardeşlerimizi buluşturmaya vesile olduk elhamadulillah.

Tabii bu calışmaları yaparken beni zan altında bırakan kardeşlerimizde oldu, elinde delil ve şahit olmadan beni zan altında bırakan kardeşlerimizden Allah'a (c.c) sıgınıyorum. Ben ne ihtiyac sahibini nede yardım eden kardeşlerimizi şahsen tanımamamaktayım, yanlızca bu kardeşlerimizi internet ortamında bir araya getirmeye calışmaktayım. Yanlız ilk yardım ettigimiz kardeşimiz benim hanım tarafından akrabamdır.

Bu calışmalarımdan dolayı yardımlarını esirgemeyen seve seve, hic bir karşılık beklemeden Allah(c.c) adına infak eden kardeşlerimizden Allah (c.c) razı olsun. Bu kardeşlerimizin bu dunyada mukafatı inşallah olacak, ama asıl mukafat Rabbim katında ki bu Allah'ın (c.c) hak olan vaadidir. Bu calışmalarım konusunda kuşkuları olan beni zan altında bırakan kardeşlerimiz de inşallah bu duşuncelerinden arınırlar.

Bana gelen bu tepkiler nedeniyle bu tur infak konulu e-postalarımı zamana yayarak ayda 1 kardeşimize yardım etme gayretinde olma niyetindeydim. Bu sayede insanları bıktırmamış olacagımı duşunmekteydim.
Ama*bu duşuncenin benim acımdan bir yanılgı oldugunu anladım, ve Allah'a(c.c) tovbe ediyorum. Şuphesiz ne benim elimde, ne sizlerin elinde, ne de ihtiyac sahibi kardeşlerimizin elinde hic bir şey yok !!! Gercek hukum sahibi Allah (c.c) dir. Bu yuzden ihtiyac sahibi kardeşlerimize her zaman şunu telkin ediyorum, bana veya insanlara umut bağlamayın, yanlız ve yanlız Allah'a (c.c) kulluk edin ve Allah'tan (c.c) isteyin, bizler olsak olsak, O da yine Rabbim izin verirse vesile olmaktan ibarettir. Ve ekliyorum ihtiyacınız giderilmese de Allah'a (c.c) şukurden geri kalmayın, sabredin inşallah bu dunya hayatında cektiginiz maddi-manevi sıkıntılar şukrettiginiz, sabır ettiginiz takdirde cennete girmenize vesile olacaktır. Sıkıntılarından dolayı isyana duşmek ise, şuphesiz imtihanı kaybetmek anlamına gelmekte, dolayısıyla ahirette cehennem ehli olmamız anlamına gelmektedir. Allah (c.c) bizi bu isyandan muhafaza eylesin, şupesiz hepimiz bu tur sıkıntılara her an duşebiliriz.

Sonuc olarak lafı uzatmaya gerek yok, bu kardeşlerimize zaman kaybetmeden yardım eli uzatma,* sıkıntılarına ortak olma gayretinde olacağım, ben elimden geleni yaparak Allah'a (c.c) tevekkul ediyorum. Rabbim dilerse bu insanların sıkıntılarına maddi-maveni giderilemsine vesile olabiriz. Tabii burdan ne kadar yazarsam yazayım, sizleri ne kadar iknaya calışırsam calışayım kalbi-yuregi hayra kapalı kardeşlerimiz icin elimden bir şey gelmez, bu kardeşlerimizin kalbine yumuşaklık verecek yanlız ve yanlız Allah (c.c) dir. Bilen insan icinde fazla soze hacet yok, Allah (c.c) icin infak etmenin kıymeti dunya malıyla olculemez, dunya kelamıyla ifade edilemez bilen bilir. Allah (c.c) pek cok ayette namazdan sonra infaktan (zekat-sadaka) bahsetmiş imkanı olan kişi icin bunu farz kılmıştır.

İmkanı olan kişi icin diyorum, imkanı olmayan kardeşlerimize* bir sozum yok, belki bu e-postayı okuyan kardeşlerimiz icin de de ihtiyac sahibi kardeşlerimiz*vardır. Ama imkanı olup ta, Allah'ın lutfuyla kendine verdigi malı-mulku, şeytanın vesvesesine duşerek fakir olurum korkusuyla, bu tur ihtiyac sahiplerine vermekten kacınan, malını-mulkunu arkasına yıgan biriktiren kardeşlerimiz icin de acıklı bir azabı hatırlatmak durumundayım. Allah (c.c) bu kardeşlerimize hidayet etsin, kalbine yumuşaklık ihsan eylesin inşallah.