30 yaşındaki Kolombiyalı bisikletci Jarlinson Pantano, Nisan ayından EPO maddesi kullanımına ilişkin yapılan testlerinin pozitif cıkması sonucu lisansının gecici olarak askıya alınması uzerine profesyonel bisiklet kariyerine veda ettiğini acıkladı. Trek-Segafredolu sporcu, suclamaları reddetmeye devam etti ve LAFM.com’a verdiği roportajda; “Bu oldukca rahatsız edici bir durumdu ve hayatımı cok etkiledi. Kariyerimi bu şekilde bitirmeyi hic beklemiyordum.” ifadelerini kullandı. Oldukca zor bir surecten gectiğini belirten Kolombiyalı, “Ben masumum ama bir anda olaylarla mucadele etmek zorunda bırakıldığım icin kendimi savunacak bir şey diyemedim” dedi. 26 Şubat tarihinde gercekleştirilen doping kontrolleri sırasında kanında EPO maddesine rastlanan Pantano’nun doping davası 15 Nisan’da başladı. 2017 yılında dahil olduğu Trek-Segafredo takımı adına yarışan sporcunun bu tarih itibariyle lisansı askıya alındı ve Paris – Nice’te yarıştıktan sonra 25 Mart’ta başlayan Volta Ciclista a Catalunya’nın acılış etabında UCI’ın kararı sebebiyle yarışı bırakmak durumunda kaldı. O tarihten bu yana yarışlardan uzak olan Pantano, yanlış bir şey yapmadığını, bu yuzden ozur dilemek icin bir nedeninin olmadığını soyledi. “Vicdanım rahat. Bir virus sebebiyle sağlık problemleri yaşıyor olduğum bir sır değil. Bu şey vucuduma nasıl girdi bilmiyorum. Ancak sonucu pozitif cıkan iki kontrolde de bana uymayan bir şeyler var ve ote yandan ben 60’dan fazla biyolojik kontrol pasaportuna sahibim.” Trek-Segafredo ile 2 yıllık sozleşmesi bulunan ve bu surecte asla doping yapmadığını, yapmaya da ihtiyac duymadığının altını cizen Pantano, UCI ile savaşmaktan yorulduğunu belirterek; “Bu konuda UCI ile savaşmaya devam etmemeye karar verdim. Cunku kendimi savunmaya calışmam oldukca pahalıya patlayacak ve zaten takımdaki pozisyonumu coktan kaybettim. Bisiklet kariyerim boyunca ne gerekiyorsa yaptım. Beni destekleyen herkese teşekkur ediyorum.” dedi. Gazeteler __________________