Musa Yamak: "Profesyonel bokstaki ilk hedefim Avrupa şampiyonluğu"
Spor Haberleri0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Musa Yamak: "Profesyonel bokstaki ilk hedefim Avrupa şampiyonluğu"
-
17-10-2019, 07:53:39Almanya’da 12 yaşında boksa başlayan ve 2 yıl once profesyonel boksa gecen Musa Yamak, ilk hedefinin Avrupa şampiyonluğuna ulaşmak olduğunu soyledi. Almanya’da 12 yaşında boksa başlayan ve 2 yıl once profesyonel boksa gecen Musa Yamak, ilk hedefinin Avrupa şampiyonluğuna ulaşmak olduğunu soyledi. Profesyonel boksta Avni Yıldırım’ı kendisine ornek aldığını dile getiren yarı ağır sıklet 82 kilo boksoru Musa Yamak, AA muhabirine geleceğine ilişkin duşuncelerini aktardı. Antrenman yaptığı salonda konuşan Musa, "İki sene once profesyonel oldum. Uc mac yaptım ve ucunu de nakavtla kazandım. Rakiplerimin ikisi Alman, biri de Sırptı." dedi. Bokstan para kazanmak icin profesyonel alana gectiğini anlatan Musa, "Amatorde spor olarak bu işi yaptım ancak bir zaman sonra bu iş ticarete donuyor. Artık para kazanmaya başlamak istedik. Başarılarım da bunu gosterdi. Başarılarım bunu gosterince bu yola gectik." diye konuştu. İşci bir ailenin cocuğu Almanya’nın Munih kentinde doğduğunu ve bundan sonra da tum maclarını Turkiye’de yapmak isteğini dile getiren Musa, şoyle konuştu: "6 yaşında Almanya’ya gitmiş işci bir ailenin cocuğuyum. Munih’te 12 yaşında boksa başladım. Amator kariyerimi orada bitirdim, profesyonelliğe de orada başladım. Profesyonel maclarımı Turkiye’de yapmak istiyorum. Kendi vatanımızda, kendi bayrağımızın altında. Musa Yamak budur." Kariyerindeki dorduncu macını 15 Haziran Cumartesi gunu başkentte yapacağını hatırlatan Turk boksor, "İki gun sonra normalde Brezilyalı Jackson Junior ile mac yapacaktım. Maalesef kısa bir sure once sakatlık gecirdi. Onun icin İranlı bir kardeşimizle maca cıkacağız." ifadelerini kullandı. Hedefi Avrupa ve dunya şampiyonluğu Profesyonel boksor Musa Yamak, bu alandaki ilk hedefinin Avrupa, ardından da dunya şampiyonluğu olduğunu ifade etti. Kendisinin Almanya Profesyonel Boks Federasyonuna bağlı bir sporcu olduğunu anlatan Musa, şoyle devam etti: "Profesyonel bokstaki ilk hedefim Avrupa Şampiyonluğu. Bu macı alırsam buyuk bir ihtimalle Avrupa Şampiyonluğu icin onay gelecek. Ondan sonra da sırada dunya şampiyonluğu var. Bundan sonra tum macları Turkiye’de yapmak istiyorum. Ben Almanya Profesyonel Boks Federasyonuna bağlıyım. Cunku Turkiye’de profesyonel boks federasyonu yok. Alman federasyonu da bu konuda sıkıntı vermiyor. Tum maclarımı burada yapmama izin verdiler. Sadece hakemler Almanya’dan geliyor." Hemşehrilerine minnettar Profesyonel boksta henuz yolun başında olan Musa, "Turkiye’nin bana manevi desteği var. Bayrağımızın altında, kendi insanımızın onunde dovuşmek tabii ki beni maclara 1-0 onde başlatıyor." goruşlerini paylaştı. Nufus kaydının Giresun’un Alucra ilcesine bağlı olduğunu belirten Musa, "Hemşehrilerim beni destekliyor. Macta buyuk oranda salonunun buyuk bolumunu yine hemşehrilerim dolduracak. Maclarımı Turkiye’de yapmamdaki en buyuk etkenlerden biri onlar. Bizi hic yalnız bırakmadılar." diyerek sozlerini tamamladı. Gazeteler __________________