Turkiye Okculuk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, Dunya Okculuk Şampiyonası’nda erkekler takım makaralı yay kategorisinde finale kalan milli sporcuları kutlayarak, "Cumartesi gunu milli marşımızı hep birlikte soyleriz diye umit ediyorum." dedi. Turkiye Okculuk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, Dunya Okculuk Şampiyonası’nda erkekler takım makaralı yay kategorisinde finale kalan milli sporcuları kutlayarak, "Cumartesi gunu milli marşımızı hep birlikte soyleriz diye umit ediyorum." dedi. Topaloğlu, Hollanda’nın ’s-Hertogenbosch şehrinde devam eden Okculuk Dunya Şampiyonası’nda, AA muhabirine yaptığı acıklamada, milli sporcuların takımlar makaralı yay kategorisinde buyuk başarıya imza attıklarını soyledi. Makaralı yay kategorisinde erkekler milli takımın altın, kadınların ise bronz madalya icin mucadele vereceğini hatırlatan Topaloğlu, "55 takım arasından bu sonuca ulaşmak gercekten cok buyuk bir başarı. Onları kutluyorum. Bireysel yarışmalarda da cumartesi gunu bronz madalya icin yarışacak Yeşim Bostan’ı da kutluyorum. Cumartesi gunu milli marşımızı hep birlikte soyleriz diye umit ediyorum." ifadelerini kullandı. Organizasyonda, 2020 Tokyo Olimpiyatları icin kota hakkını elde edemediklerini belirten Topaloğlu, "Kota hakkı icin gelecek yıl Turkiye’de yapılacak Okculuk Avrupa Şampiyonası ve Berlin’de duzenlenecek Dunya Şampiyonası’nda şansımız halen devam ediyor, henuz bitmedi. Diğer ulkelerle eşit derecede şansa sahibiz. Belli ki cok onemli bir mucadele halen devam ediyor. Biz de bu mucadeleden başarılı cıkmak icin bundan sonra gerekli onlemleri yeniden goz gecirip takımlarımızı bu yarışmalara hazırlayacağız." değerlendirmesinde bulundu. Turkiye’nin Rotterdam Başkonsolosu Aytac Yılmaz da, macları takip etme fırsatı bulduklarını kaydederek şoyle konuştu: "Federasyonumuzun da gayet profesyonel bir şekilde yuruttuğu organizasyon sayesinde burada okcularımız cok iyi bir yarışma cıkardı. Cumartesi gunu takımlarımız finalde yarışacak. Onlara canıgonulden başarılar diliyoruz. Şu ana kadar bizi başarı ile temsil ettiler ve gayet guzel yarıştılar. Umuyorum ’s-Hertogenbosch kentinden en iyi şekilde ayrılacaklar." Gazeteler __________________