Engelli cift 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nı hedefliyor
Spor Haberleri0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Engelli cift 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nı hedefliyor
-
17-10-2019, 07:51:18KOCAELİ Buyukşehir Belediyesi Kağıtspor formasıyla mucadele eden Hafize ve Kubilay Şahin cifti, cirit ve gulle atma dallarında rekor derecelerle madalyalar kazandı. Şahin cifti, kendilerine hedef olarak 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nı belirledi. Antalya'da duzenlenen Bedensel Engelliler Atletizm Turkiye Şampiyonası'nda 2 Turkiye rekoru kırarak 3 madalya kazanan Hafize ve Kubilay Şahin cifti, onumuzdeki aylarda duzenlenecek olan Avrupa ve Dunya Şampiyonalarına hazırlanıyor. Antalya'da duzenlenen şampiyonada Kubilay Şahin 21,25 metre ile cirit atmada Turkiye rekoru kırarak altın madalya kazanırken, gulle atma dalında ise 7,83 metre derece ile Turkiye 2'ncisi oldu. Kadınlar gulle atma branşında mucadele eden Hafize Şahin ise 6,94 metre derece ile Turkiye rekorunu ele gecirerek altın madalyanın sahibi oldu. Hedeflerinin 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları olduğunu soyleyen Kubilay Şahin, "19 yaşında tekerlekli sandalye basketbol takımıyla spora başladım. 1 sezon basketbol oynadım. Daha sonra bireysel branşlarda daha başarılı olacağımı duşunduğum icin halter branşına yonlendim ve 7 sene kadar halter yaptım. Halterde 1 Avrupa ve 1 Dunya Şampiyonası olmak uzere 2 kez yurt dışı yarışmalara katıldım. Ondan sonra halterde omzumdan bir sakatlık gecirdim ve yaşadığım bir cok sıkıntıdan dolayı atletizm branşını denemek istedim. 2 bucuk senedir de atletizm yapıyorum. Gecen hafta İtalya'nın Graseto şehrinde yapılan turnuvada olimpiyat kotası icin mucadele ettik. Guzel bir yarışma gecti. Şimdi onumuzde Dubai Dunya Şampiyonası var. Ondan sonra da bir Avrupa Şampiyonası olacak. Bu 2 yarışmada da guzel bir derece yapabilirsem 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda ulkemi en iyi şekilde temsil edeceğim" dedi. Eşine destek olmak icin atletizm yaptığını soyleyen Hafize Şahin ise, "Ben de halter yaptım daha once. Eşimle milli takım kampında tanıştık. Ona destek olmak icin de yanında atletizm yapıyorum. Ben spora 13-14 yaşlarında başladım. Uzun bir sureden sonra Gencler Dunya Şampiyonası'na gittim, Avrupa Buyukler Şampiyonası'na gittim ve madalya kazandım. Milli takım kampında eşimle tanıştık. Ben de bir sure haltere ara vermek zorunda kaldım. Şu anda halter antrenorluğu yapıyorum. Eşimle birlikte atletizm yapıyoruz şu an. Birbirimize destek oluyoruz. Atletizm guzel bir branş. Yalnızca atletizm değil, butun spor branşları kendi icerisinde ayrı ayrı guzel ve eğlenceli. Ozellikle her engelli bireyin yapması gereken belli branşlar var. Onlara sosyal, psikolojik, ekonomik olarak katkı sağlayacak olan branşlar var. Her turlu desteği yakalayabilecekleri bir alan spor" şeklinde konuştu. DHA __________________