Sapanca 5. Ultra Dağ Maratonu başladı
Spor Haberleri0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Sapanca 5. Ultra Dağ Maratonu başladı
-
17-10-2019, 07:51:16SAKARYA'nın Sapanca ilcesinde bu yıl 5'incisi duzenlenen Ultra Dağ Maratonu, yaklaşık bin 200 sporcunun katılımıyla başladı. Sapanca Belediyesi, Limit Sensin Platformu ve bolgedeki bir otelin işbirliğiyle bu yıl 5'inci kez gercekleşen 'Sapanca Ultra Dağ Maratonu' yaklaşık bin 200 yerli ve yabancı sporcunun katılımıyla gercekleşti. Yarış oncesinde start alanına gelen Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, sporculara başarılar diledi. Kırkpınar sahilinden başlayan Sapanca Ultra Dağ Maratonu'nda sporcular şehir hayatından uzaklaşarak Sapanca'nın doğal guzellikleri ile baş başa kalma şansı yakaladı. Sapanca Ultra Dağ Maratonu Organizatoru Ali Cem Aktaş, "Ultra Sapanca Dağ Maratonuna, yerli ve yabancı olmak uzere 41 farklı şehir, 14 farklı ulkeden yaklaşık bin 200 sporcu katıldı. Sporcular 60K ve 40K kategorilerinde uzun etap, 13K ve 6K kategorilerinde ise kısa etap koşacaklar. Keyifli bir alan. Sapanca halkına, destekcilerimiz ve sponsorlarımıza cok teşekkur ederiz" dedi. Maratona katılmak icin Adıyaman’ın Samsat ilcesinden gelen sınıf oğretmeni Murat Ertan, "Şimdiye kadar 4 universite bitirdim. Cok gezen mi yoksa cok okuyan mı kısmının cok okuyan kısmı benim icin bitti. Şu anda cok gezme kısmındayım" diye konuştu. Maratona İstanbul’dan katıldığını ve 12 yıldır koştuğunu belirten doktor Nevin Ekşi ise, "Bu yarışı devamlı takip ediyorum. Yoğun tempo icerisinde hem calışıyorum hem de fırsat buldukca bu tur etkinliklere katılıyorum" dedi. DHA __________________