Atletizm Milli Takımı, Dunya Şampiyonası hazırlıkları oncesi Erzurum’da kampa girdi. 18 Temmuz’a kadar Palandoken’de calışmalarını surdurecek olan milli atletler guc depoluyor. Turkiye Atletizm Milli Takımı, Erzurum Yuksek İrtifa Kamp Merkezi ve Ataturk Universitesi Yerleşkesi icerisinde bulunan atletizm pistinde hazırlıklarına devam ediyor. Dunya Atletizm Şampiyonası hazırlık kapsamında Mesafeler Branşı Milli Takımında onemli sporcular bulunuyor. Kamp Muduru Ramazan Kutlu, “Atletizm Milli Takımı kampında gencler, Avrupa Şampiyonası hazırlıkları, U-23 yaş altı Avrupa Şampiyonası hazırlıkları ve ayrıca buyukler Dunya Şampiyonası hazırlıkları da devam etmektedir. Şu an icin Milli Takım’da 42 sporcu ve antrenor olması gerektiği ancak, şu anda 30 civarında antrenor ve sporcu bulunmaktadır. Atletizm Super Lig mucadeleleri Bursa devam etmekte bir cok sporcumuz Bursa’da bulunmakta, ayrıca bir coğu da uluslararası musabakalar olduğundan Ukrayna’da yarışıyor, yarışlar tamamlanıp kampa dahil olunca mevcudu bulacağız ve cizgimizi ona gore belirleyeceğiz” dedi. Turkiye Atletizm Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanı Fatih Tuzemen ise, “Milli Takımımız şu an Erzurum’da kamptalar. Milli takımda şu an 42 kişilik bir ekip bulunmakta, ekibin icerisinde 5 maraton koşan sporcumuz var.. Bu maraton koşan sporcularımız arasından milli atlet Elvan Abeylegesse, ayrıca 3 bin engelli yarışında milli atlet Tuba Guvenc yer alıyor. Kampımız 8 Haziran'da başlayıp 18 Temmuz'da bitecek. Milli takım sporcularımız ağustos ayında duzenlenecek Dunya Şampiyonası'na hazırlanıyorlar” diye konuştu. Elvan Abeylegesse: "Hazırlıklarımı 2009 yılından beri Erzurum'da yapıyorum"! Milli atlet Elvan Abeylegesse’nin antrenoru Sabri Kara’da kampa ile ilgili şu bilgileri verdi: “Dunya şampiyonasının hazırlıklarını en iyi şekilde yapıyoruz, Dunya şampiyonasında istediğimiz başarıyı elde edeceğiz, 8 Haziran’dan beri Erzurum’da kampta bulunuyoruz, buradaki kamp hazırlıklarımızı bitirdikten sonra 28 Eylul 2019 tarihinden sonra Katar’da duzenlenen Dunya Şampiyonası'na hazırlanacağız. Erzurum’un havası yuksek rakım olduğu icin tum sporcularımız icin etkili oluyor.” Milli atlet Elvan Abeylegesse de kamp ile ilgili değerlendirmesinde, “Dunya şampiyonası hazırlıklarına başladık, her sene olduğu gibi ben hazırlıklarımı 2009 yılından beri Erzurum’da yapıyorum. İnşallah iyi sonuclar elde edeceğiz" dedi. Milli Takım Antrenoru Yusuf Canturan kampın verimli gectiğini ifade ederek, “Atletizm Federasyonu’nun verdiği imkanlar doğrultusunda uc yıldır Erzurum’da Avrupa Şampiyonası ve Dunya Gencler Şampiyonası hazırlıklarımızı yapıyoruz, bu yıl yine Avrupa U-23 Şampiyonası hazırlıklarımızı surdurmeye devam ediyoruz Erzurum’da bulunan Yuksek İrtifa Kamp Eğitim Merkezi Tesisleri'ni kullanarak daha iyi hazırlanıyoruz" diye konuştu. Milli atlet Damla Celik ise, “Kampa İstanbul’dan katılıyorum, Atletizm Federasyonu’muzun bizlere verdiği desteklerden dolayı teşekkur ederim. İsvec’te yapılacak U-23 Avrupa Şampiyonası’na katılacağım. Hedefim ilk once finale kalmak ve daha sonrada ulkeme madalya almak olacaktır. İnşallah iyi hazırlanırsak neden madalya almayalım” diye konuştu. İHA __________________