Ayşe Tekdal (22), arkadaşlarına ozenerek başladığı atletizmde, İsvec'in Gavle kentinde duzenlenen Avrupa U23 Atletizm Şampiyonası'nda 20 kilometre yuruyuşte altın madalya kazanıp, buyuk başarıya imza attı. Tekdal, şu an en buyuk hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda da aynı başarıyı yakalayarak madalya kazanmak olduğunu soyledi. Dicle Universitesi Beden Eğitimi ve Spor Yuksekokulu 2'nci sınıf oğrencisi Ayşe Tekdal, 8 yıl once ortaokulda atletizme giden arkadaşlarına ozenerek spora başladı. Ayşe, ailesi izin vermeyince spora bir sure ara vermek zorunda kaldı. Ayşe'nin arkadaşları ailesiyle goruşerek, onu tekrar spor yapması icin ikna girişiminde bulundu. Ailesinden izin cıkınca, Ayşe, antrenmanlarına kaldığı yerde devam etti. Yuruyuş branşında her gun duzenli antrenmanlarla yaklaşık 30 kilometre yuruyen Ayşe, uluslararası musabakalara katıldı. Ayşe, Gurcistan'daki Avrupa ikinciliği elde etmesinin ardından 11- 14 Temmuz tarihleri arasında İsvec'in Gavle kentinde duzenlenen 20 kilometre Avrupa U23 Atletizm Şampiyonası'nda en yakın rakibine de 1 dakika 40 saniye fark atarak, altın madalyanın sahibi oldu. '2020 TOKYO OLİMPİYATLARI'NDA MADALYA ALMAK İSTİYORUM' Tekdal, şu an en buyuk hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda da aynı başarıyı yakalayarak madalya kazanmak olduğunu soyledi. Ortaokuldayken arkadaşlarına ozenerek atletizme başladığını ifade eden Tekdal, "Spora 8 yıl once başladım. Arkadaşlarım giderken merak ederek, onları gorerek, ozenerek, imrenerek 'Ben de gelmek istiyorum' dedim. Onların hepsi bıraktı ama ben bırakmadım. 14 Temmuz 2019'da İsvec Gavle'de yapılan 20 kilometre U23'te Avrupa şampiyonu oldum. 30 kişilik bir grup vardı. Farklı ulkeler arasından birinci olmayı başardım. Şampiyonada 1 saat 34 dakika 47 saniye yurumuştum. İyi bir derece de yurudum. Cunku hava cok sıcaktı ve ruzgar vardı. O bizi cok etkilemişti ama onda da turları 4,35'ten gecmeyi başardım. En yakın rakibime 1 dakika 40 saniye gibi bir fark acmıştım. Bu rakam boylesi musabakalarda biraz fazla. 2018'de Cin'de duzenlenen dunya şampiyonasında takım halinde dunya 3'uncusu olduk. Gurcistan'da Avrupa 2'nciliğim var. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda madalya almak istiyorum. Bunun icin cok caba sarf ediyoruz. 1 Ekim'de Doha şampiyonası var. Oraya da katılacağım. Umarım orada da dereceler elde ederim. Gun icinde antrenmanlar 30 kilometre olabiliyor. Haftanın 6 gunu calışıyoruz. Bir gunu de dinlenme oluyor. Ailem cok buyuk destekcim. Ozellikle babamdan buyuk destek alıyorum. Ulkemizde cok başarılı kadın sporcular var. Onların cok iyi yerlere gelebileceğini duşunuyorum. Hicbir şey imkansız değil" dedi. AA __________________