Turkiye Satranc Super Liginde Bitlis’i temsil eden Tatvan Satranc Eğitim Derneği Spor Kulubu, buyuk bir başarıya imza atarak ligi şampiyon olarak tamamladı. Spor alanında bircok dalda başarıyı gelenek haline getiren Tatvan, satrancta da buyuk başarı elde etti. Bitlis’i ve Tatvan’ı temsilen Turkiye Satranc Federasyonu tarafından 17 - 28 Temmuz tarihleri arasında Konya'da duzenlenen 2018 - 2019 Turkiye İş Bankası Satranc Super Ligi'nde mucadele eden Tatvan Satranc Eğitim Derneği Spor Kulubu, lig şampiyonu oldu. Bircok buyuk kulubun mucadele ettiği ligde buyuk başarıya imza atan Tatvan Satranc Eğitim Derneği Spor Kulubu, kente başarı gururu yaşattı. Elde edilen başarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Ozkan, buyuk bir başarı gostererek Turkiye Satranc Super Ligi şampiyonu olan Tatvan Satranc Eğitim Derneği Spor Kulubu’ne tebriklerini iletti. Ligde Bitlis ve Tatvan’ı en iyi şekilde temsil ederek ulusal bir başarıya imza atan kulup yoneticileri ve oyuncularına teşekkurlerini ileten Kaymakam Mehmet Ali Ozkan, kulubumuze başarılarının devamını diledi. Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani ise, “Buyuk bir başarı gostererek Turkiye Satranc Super Ligi şampiyonu olan Tatvan Satranc Eğitim Derneği Spor Kulubu’nu tebrik ediyorum. Tatvan’ımızın adını boyle zorlu bir ligde duyuran kulup yoneticileri ve oyuncularına teşekkur ederiz” dedi. Kulup yoneticileri de, elde ettikleri başarıdan oturu mutlu olduklarını dile getirerek, elde edilen buyuk başarıyı Bitlis’e armağan ettiklerini ifade ettiler. Gunluk Gazeteler. __________________