Thomas Carlyle: ’İnsanlar her şeyden daha fazla Muhammed’e kulak vermelidir. Diğer butun sozler, onun karşısında boş sozlerdir.’
Prof.Dr.H. Mones: ’O’nun her sozu bir vecizedir.’
Jane Pelo: ’O’nun davasında heyecanı asildi.’
Aleksi Lovazon: ’O Allah tarafından gonderilmiş bir hak peygamberdir.’
G’la Faytt: ’Ey şanlı arap!Aşk olsun sana....Adaletin ta kendisini bulmuşsun.’
Raymons Leronge: ’14 asır gecmesine rağmen Hz. Muhammed bu zamanın tek rehberi,tek hidayet resuludur.’
Sosyolog V.D.Eratsen: ’Ben şahsen Hz. Muhammed’in hayranıyım.’
Prof.Jules Masserman: ’Butun zamanların en buyuk lideri Muhammed idi.’
Prof.Dr. Michael Hart: Muhammed tarihte dini ve dunyevi acılandan en ustun başarıya ulaşmış tek kişidir.’
Tolstoy: Muhammed, hurmet ve saygıya fazlasıyla lÂyıktır.
Gibson: Hz. Muhammed’i sevmeyenler onu yeterince tanımayanlardır.
Dostyoyevski: Buyuk İslÂm Peygamberi yuce yaratıcının katına cıkıp onunla buluşmuştur. Ben Mirac’a butun kalbimle inanıyorum.
B. Smith: Buyuk liderlerin hayat ve karakterleri ile yapılan eleştiriler İslÂm Peygamberi icin yapılamaz.
Prens Bismark: Senin asrında yaşayamadığımdan dolayı cok uzgunum Ey Muhammed. Kur’an Allah’ın kitabıdır. İnsanlık senin gibi bir kabiliyeti bir defa gormuş bir daha goremeyecektir. Ben senin onunde hurmet ve saygı ile eğilirim.
Geothe: Hic kimse Muhammed’in kurallarından daha ileri bir adım atamaz. Biz Avrupa Milletleri medeni imkÂnlarımıza rağmen Hz. Muhammed’in son basamağına varmış olduğu merdivenin daha ilk basamağındayız. Şuphe yok ki bu yarışmada kimse onu gecemeyecektir.
Shebol: Hz. Muhammed insan olması itibari ile butun insanlık onunla ovunur. Biz Avrupa’lılar 2000 sene sonra onun kıymetine ve hakikatine yetişsek en mesut ve en bahtiyar nesiller oluruz.
Bernard Shaw: Ben bu hayret uyandırıcı insanın hayatını inceledim. Benim goruşume gore onu insanlığın kurtarıcısı olarak tanımamız lÂzımdır.
Voltaire: Turk kardeşime diyeceğim ki; senin dinin bana cok saygı değer bir din gorunuyor... senin dinin cok asil.
Lamartine: İnsan buyukluğu hangi olcuyle olculurse olculsun acaba ondan daha buyuk bir insan bulunur mu?
Knematirul: Herkesin itiraf etmekten cekindiği şeyi ben haykırıyorum. Hz. Muhammed hic kimse ile kıyaslanamayacak kadar buyuk bir insandir.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- .::Batılı Duşunurlerin Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Hakkındaki Sozleri::.