Yeşil halının kralı Britanya'da bir kez daha zafere uzandı ! Dunya'nın en onemli ve prestijli golf turnuvalarından biri olan Britanya Acık'da rakiplerini bir bir geride bırakan Tiger Woods zafere uzanırken kariyerinin tam 11. major turnuvasını kazandı. 2005'te de Britanya'da zafere uzanan Tiger Woods kaldırdığı kupa ile birlikte tam 23 yıl aradan sonra Britanya Acık'da unvanını koruyan ilk isim oldu. Son tur olan 67'de par'ın 5 altında kalarak zafere giden yolu acan Woods gecen yıl St Andrews'da elde ettiği başarının ardından 2006'da da şampiyon olarak vatandaşı Tom Watson'ın 1982 ve 83'de yakaladığı başarıya ortak oldu. Woods'ın vatandaşı ve rakibi Chris DiMarco -16 ile 2. sırada yer almayı başarırken Guney Afrikalı buyuk golfcu Ernie Els ise -13 ile 3. sırada yer aldı. Turnuvanın tamamlanmasının ardından gecen Mayıs ayında kaybettiği en buyuk destekcisi olan babasına teşekkur eden Woods "Bu turnuvada beni izleyemedi ve ben O'nu cok ozledim. Her zaman duyguları ile haraket eden biri oldum ve şimdi de duygularımı saklamanın bir anlamı yok" diyerek goz yaşlarına hakim olamadı. Woods'un arkasından ikinci sırada yer almayı başaran Chris DiMarco ise acıklamasında Woods'un ne kadar iyi bir golfcu olduğunu belirtti ve "O her zaman istediği vuruşu yapmayı başaran biri. Konsantre olduğunda hata yapması neredeyse imkansız. En zorlu parkurlarda bile işini cok kolay yapabiliyor. Standartları cok yuksek ve kendisini tebrik ediyorum" dedi. Chris DiMarco'nun ardından 3. olan bir diğer onemli ve baaşrılı golfcu olan Guney Afrikalı Ernie Els de acıklamasında parkuru cok beğendiğini belirtti ve Woods'u unvanını koruduğu icin tebrik etti. Britanya Acık'da bir sene once de zafere uzanan Woods boylece kariyerinin 11. major'ını kazandı. __________________