Son yapılan Umitler Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon olan Huri Korkut ile balkan ve Turkiye şampiyonlukları bulunan Ozge Ozbey, hedef buyuttu. 2 milli sporcu onumuzdeki yıl yapılacak olan dunya şampiyonasında şampiyonluk hedeflerken, 2024 olimpiyatlarına da katılmak istiyorlar. Bu ayın başında İsvec’te duzenlenen Umitler Avrupa Şampiyonası’nda 73 kilogramda yarışan milli sporcu Huri Korkut, şampiyon oldu. Şampiyonluk donuşu ara vermeyen milli sporcu, onundeki şampiyonalara hazırlanıyor. Daha once balkan ve Turkiye şampiyonlukları ile Avrupa ikinciliği bulunan 15 yaşındaki milli sporcu Ozge Ozbey de onumuzdeki ay yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyor. Gunde cift idman yapan Korkut ve Ozbey, onumuzdeki yıl yapılacak olan dunya şampiyonasında şampiyon olmak istiyor. Korkut: "3 kardeş aynı anda spora başladık" Elde ettiği başarılar ve calışmalarla ilgili İHA muhabirine konuşan Huri Korkut, tekvando sporuna 5 yaşında başladığını ve 12 yıldır bu sporu yaptığını soyledi. Annesinin de tekvandocu olduğunu kaydeden Korkut, “Bende dovuş sporlarını sevdiğim ve ilgim olduğu icin tekvandoyu sectim. Biz zaten 3 kardeş bu spora başlamıştık. 2’si şu anda antrenorluk yapıyor ben dovuşmeye devam ediyorum. Ablalarımın da Turkiye, Balkan ve Avrupa şampiyonlukları var. Bende en son İsvec’te yapılan Avrupa Şampiyonasında şampiyon oldum. 2015 yılında dunya ikincisi oldum. Avrupa Kulupler ile Turkiye şampiyonluklarım var” diye konuştu. "Şimdiki hedefim dunya şampiyonluğu" Hedeflerinden de bahseden Korkut, “Şimdiki hedefim dunya şampiyonluğu. 2024 yılında yapılacak olimpiyatlara katılmak istiyorum. Her genc sporcunun hayali olduğu gibi benimde gonlum olimpiyatlarda yarışmak. Olimpiyatlarda yarışıp, bayrağımızı gondere cekip, İstiklal Marşımızı okutmak istiyorum. Bizim ailemizi gorenlerden guzel tepkiler alıyoruz. Annem ve ablalarım da gecmiş yıllarda iyi sporcularmış. Şu an onlar bıraktı, ben onların boş bıraktığı yerde devam ediyorum. Guzel başarılar elde edeceğime inanıyorum. Hocam arkamda olduğu surece guzel işlere imza atacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu. Ozbey: “İlk hedefim Avrupa, ardından dunya şampiyonasında birincilik" Milli sporcu Ozge Ozbey ise 10 yaşında bu spora başladığını ve 5 yıldır yaptığını soyledi. Ozgecan Aslan’ın olumuyle bu spora başladığını kaydeden Ozbey, “Ozgecan’ın olumunden dolayı kendimizi korumamız icin babam benimle beraber 3 kardeşi tekvandoya gonderdi. Bizde geldik. Bugune kadar Balkan, Turkiye şampiyonluklarım var. Gecen yıl Avrupa 3’uncusu olduk. Şimdi Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyorum. Hedefim ilk olarak Avrupa şampiyonluğu, daha sonra seneye yapılacak olan dunya şampiyonasında birinci olmak istiyorum. Tabi 2024 olimpiyatlarına da katılmak istiyorum” ifadelerini kullandı. Ahmet Gunduz: "Artık olimpiyat hedeflerimize emin adımlarla gittiğimize inanıyorum" Milli Takım Antrenoru Ahmet Gunduz de her 2 sporcunun da başarılı sporcular olduğunu dile getirdi. Yeri geliyor 2, yeri geliyor gunde 3 antrenman yaptıklarının altını cizen Gunduz, “Şampiyonalara yaklaşınca tek antrenmana duşuruyoruz. Bu bir fedekarlık istiyor. Herkes evinde yatarken biz sabahın erken saatlerinde kalkıp koşulara gidiyoruz, oğlen ağırlık basıyoruz, akşam normal antrenmanlarımızı yapıyoruz. Bu işi severek yapıyoruz. Cocuklar da istiyor. Cocuklarımızın bircok şampiyonlukları var. Şampiyon oldukca ‘yeni başladık’ diyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor. Artık olimpiyat hedeflerimize emin adımlarla gittiğimize inanıyorum. Cunku artık Avrupa şampiyonluğu, dunya ikinciliği kesmiyor. Olimpiyatlara doğru gideceğiz, dunya şampiyonu olacağız diyorlar. Buda bizi cok sevindiriyor” dedi. İki sporcusuna da gonulden inandığına vurgu yapan Gunduz, “Bu işi başarabilecekler. Daha 5 yıl var olimpiyatlara ama bugunden hazırlanmaya başladık. Bu surecte cocuklarımıza inanıyorum onlarda zaten kendilerine inanıyorlar. Calışmalarımızı hedeflerimize gore surduruyoruz” diye konuştu. İHA __________________