Pegasus Hava Yolları’nın 2009 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak duzenlediği Pegasus Golf Challenge Turnuvası, 14-15 Eylul tarihlerinde Kemer Country Club’ta gercekleştirildi. Bu yıl 11’inci kez duzenlenen ve 2 gun suren turnuva odul toreniyle son buldu. İki gun suresince keyifli anların yaşandığı turnuvaya golf sporunun ve cemiyet hayatının onemli isimleri katıldı. Pegasus Golf Challenge Turnuvası’nda ilk gun 97, ikinci gun 103 olmak uzere toplam 200 sporcu yarıştı. Turnuvada Erkekler A, B ve C kategorilerinde dereceye giren isimlere odullerini Kemer Country Golf Kulubu Başkanı Yıldırım Demiroren, Turkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Ozdemir, Esas Holding Yonetim Kurulu Uyesi Erhan Kamışlı ve Pegasus Hava Yolları Genel Muduru Mehmet T. Nane takdim etti. “ANA AMACIMIZ TURİZMİ CEŞİTLENDİRMEK” Golf turnuvasının cok guzel gectiğini soyleyen Pegasus Hava Yolları Genel Muduru Mehmet T. Nane, “Ana maclarımızdan bir tanesi turizmi ceşitlendirmek. 2023 hedefimiz, 70 milyon turist, 70 milyar dolar da gelir elde etmek. Bunu genişletmek icin spor ana alanlardan biri. Golf sporuna yaptığımız yatırımların bu sene cok ciddi faydalarını gorduk. İsvec ve Danimarka’dan Antalya’ya sırf golf amaclı misafirlerimiz gelmeye başladı. Misafirlerimizi butun bir yaz boyunca taşıdık, bu sonbaharda da devam edecek. Normalde turist başı beklentimiz bin dolar ama golf turizmine gelenler en az bunun uc katı 3 bin dolardan daha az para harcamıyorlar. Turnuvayla bir taşla birkac kuş vurmaya calıştık. Hem ulkemizde yeni bir spor alanının gelişmesine teşvik vermek, destek olmak hem de turizmin gelişmesinde yeni bir kanala yatırım yapmak ve gelir olarak geri donuşunu sağlamaktı amacımız” dedi. Kadınlar A ve B kategorilerinde dereceye giren isimler ise odullerini Turkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Ozdemir ve Esas Holding Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Sabancı Kamışlı’dan aldı. Ladies Longest Drive, Men’s Longest Drive, Ladies Nearest to Pin, Men’s Nearest to Pin ve 11. Yıl Ozel odullerini Kemer Country Golf Kulubu Kaptanı Erdem Kıramer verirken; Ladies Gross ve Men’s Gross odullerinin sahipleri odullerini Esas Holding Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Sabancı Kamışlı’nın elinden aldı. Teşvik Odulu alan sporcu ise odulunu Esas Holding Yonetim Kurulu Uyesi Erhan Kamışlı’dan aldı. Pegasus Golf Challenge Turnuvası kapsamında 8-12 yaş arası Junior Academy ve 13-18 yaş arası Junior 18 Holes oyuncuları bu sene de odullendirildi. Genc oyuncular odullerini Junior Kaptanları Fulya Filiz ve Ayhan Elmas’tan aldı. Pegasus Golf Challenge 2019 Kazananları Erkekler A Kategorisi Birinci: Hasan Akcakayalıoğlu İkinci: Nasut Akosman Ucuncu: Cengiz Şahin Erkekler B Kategorisi Birincisi: Philip Frederick De Waal İkincisi: Kıvanc Oktay Ucuncusu: Şinasi Numan Erkekler C Kategorisi Birinci: Oğuz Şenol Yuce İkinci: Zeynel Ergen Ucuncu: Selcuk Erkalır Kadınlar A Kategorisi Birinci: Hee Ja Jeong İkinci: Serra Tokar Ucuncu: Filiz Ahıshalı Kadınlar B Kategorisi Birinci: Jeong Su Kim İkinci: Guneş Ozturk Yılmaz Ucuncu: Ayşen Erdoğan Nearest to Pin Men’s - Cengiz Şahin Ladies - Ayşıl And Longest Drive Men’s - Eren Sarıateş Ladies - Zeynep Celikoğlu Gross Men’s - Hasan Akcakayalıoğlu Ladies - Hyun Young Shim Teşvik Odulu Guneş Ozturk Yılmaz 11. Yıl Ozel Odulu (Nearest to the Third Shot on 11th Hole) Hasan Akcakayalıoğlu DHA