İnegol Belediyesi’nin "DOSTUM" organizasyonuyla bu yıl 4’uncusunu duzenlediği Yamac Paraşutu Festivali, renkli goruntulere sahne oldu. Sanayi, tarım ve turizm şehri İnegol’de, İnegol Belediyesi tarafından Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) organizasyonuyla duzenlenen 4’uncu Aktaş Tepe Yamac Paraşutu Festivali, 15 Eylul Pazar gunu gercekleştirildi. Farklı şehirlerden 62 yamac paraşutu tutkununun buluştuğu festival, renkli goruntulere sahne oldu. Sabah erken saatlerde DOSTUM Merkezinde bir araya gelen yamac paraşutu tutkunlarına, Belediye Başkanı Alper Taban da eşlik etti. 08.00’da Yenicekoy Mahallesindeki DOSTUM Merkezinden araclarla Aktaş Tepeye hareket edildi. 2 bin 222 rakımlı Aktaş Tepede, hava koşullarının atlayışa uygun olmaması nedeniyle ucuşlar Cerrah’ta bulunan Karaman Tepede gercekleştirildi. 62 sporcu semaları susledi 62 yamac paraşutu tutkunu, Karaman Tepeden paraşutleriyle İnegol’un uzerine suzuldu. Başkan Alper Taban da ucuşlara katılarak yamac paraşutu heyecanını yaşama fırsatı buldu. Ucuşların tamamlanmasının ardından DOSTUM Merkezinde kofte ikramları gercekleştirildi. Aktaş Tepe'de 3 yone ucuş imkanı Yamac paraşutu festivali hakkında acıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugun 4’uncusunu gercekleştirmiş olduğumuz İnegol Aktaş Tepe Yamac Paraşutu Festivalini başarıyla tamamladık. Farklı şehirlerden gelen sporcularımız var. Şehrimizi tanıtmak adına duzenlediğimiz bu organizasyon kapsamında, sporseverlerimizin de keyif alarak yaptığı bir spor branşı yamac paraşutunun heyecanı ve keyfini doyasıyla yaşadık. Şahsım olarak ben de az once bir ucuş gercekleştirdim. Buyuk keyif alarak semalarda ağır bir şekilde ucuşunuzu gercekleştiriyorsunuz. Tabi bu ucuşlarımızı cok değerli hocalarımızın sayesinde gercekleştiriyorsunuz. Şehrimizde de 2 bin 222 metre yukseklikte olan Aktaş Tepe mevkinde uc ayrı yone aynı anda ucuş gercekleştirilebiliyor. Ozellikle yamac paraşutu ile ilgilenen sporseverlerin dikkatini cekecek bir bilgi olduğu icin paylaşmak istedim. Guzel bir festival oldu. Emeği gecen herkese cok teşekkur ediyorum” dedi. İHA