'İlac aldım ama doping icin değil'
Spor Haberleri0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- 'İlac aldım ama doping icin değil'
-
17-10-2019, 07:37:39'İlac aldım ama doping icin değil' Fransa Bisiklet Turu'nu kazanmasından henuz dort gun sonra, yarışın 17. etabından sonra alınan numunesinde doping aldığı tespit edilen Floyd Landis, ABD'de yayımlanan Sports İllustrated dergisiyle telefonla yaptığı soyleşide kesinlikle suclu olmadığını soyledi. Landis, kanındaki yuksek testosteron seviyesinini nedenini "Bir yıldan bu yana tiroid bezimden rahatsızım ve her gun kucuk bir olcek tiroid hormonu alıyorum" diye acıkladı. Hakkındaki cezayı kesinleştirecek olan, aynı kan orneğini barındıran 'B numunesi'nin incelenmesinden yana umudu bulunmadığını ve sonucun değişeceğini beklemediğini dile getiren 30 yaşındaki ABD'li pedal, "Sucluluğu kanıtlanana kadar herkes masumdur. Fakat bisiklet sporunda bu kural asla işlemez" ifadesini kullandı. İkinci numunenin de pozitif cıkması halinde şampiyon unvanını yarışı ikinci sırada bitiren Oscar Pereiro'ya devredecek olan Landis, haberi aldığı ilk andaki tepkisini ise "Buyuk bir felaket yaşadığımı anladım ve icki şisesine uzun uzun baktım" sozleriyle anlattı. İlk sonuc değişmeyecek gibi Uluslararası Bisiklet Federasyonu Sozcusu Enrico Carpani, ilk analizin sonuclarına guvendiklerini ve sonucun değişmesinin cok duşuk bir olasılık olduğunu belirtip Landis'in umutsuzluğunu koruklerken Dunya Anti-Doping Ajansı Başkanı Dick Pound, "Bir kahraman yaratıyorsunuz ve o bir anda yerle bir oluyor. Donuşu olmayan bir donguye kapılıp gitmek istemiyorsak buyuk bir temizlik yapmalıyız" dedi. __________________