Alacatı'da efsaneler buluştu Dunyanın sayılı sorf merkezlerinden Ceşme Alacatı, altı gun boyunca 22 ulkeden dunyanın en iyi 80 sorfcusunu konuk ediyor. Jim Beam Windsurf Slalom Dunya Şampiyonası`na Profesyonel Ruzgar Sorfculeri Birliği PWA`nın dunya sıralamasındaki ilk 10`da yer alan tum sporcuları, toplam 30 bin euro değerindeki odulleri kazanabilmek icin dunden itibaren kıyasıya mucadele ediyor. Fransa`dan Antonie Albeau, Hollanda`dan Bjorn Dunkerbeck, ABD`den Kevin Pritchard, İrlanda`da dan Finian Maynard gibi isimlerin yanı sıra ulkemiz adına yarışlara katılan Cağla Kubat, Lena Aylin Erdil, Ertuğrul İcingir, Huseyin Sert, Ali Palamutcu, Bora Kozanoğlu, Enes Yılmazer, Emirhan Kolburan, Şener Berkem, Koray Gomec, Kaan Ozbenli, Can Coşkun`da bu unlu isimler arasında dereceye girme mucadelesi veriyor. Turkiye Yelken Federasyonu ile birlikte organizasyonu ustlenen Sportworks yetkilisi organizasyon komitesi başkanı Kutlu Torunlar, Alacatı`nın meşhur ruzgarını eğlenceyle birleştirdiklerini belirterek, ``Gecen yıl başarıyla bu parkurda imza attığımız Avrupa Şampiyonası`ndaki organizasyon Dunya Şampiyonası`nı almamıza etken oldu. Yelkenin tum efsane isimleri bir hafta boyunca Alacatı`nda para odulu icin yarışacak. Dunya Şampiyonası senede bir kez yapılıyor. Bir de World Cup Turnuvası var. Onumuzdeki yıl da bunun bir ayağının Alacatı`nda yapılmasını sağladık`` dedi. Yarışmada mucadele eden Cağla Kubat, Brezilya, İtalya gibi pekcok ulkeden en iyi sorfculerle Alacatı`da yarıştığı icin mutlu olduğunu belirterek, ``Benim ikinci uluslararası yarışım. Tecrubem cok az. Hic bu kadar bayan sorfcuyle yarışmamıştım. Amacım, ucunculuk elde etmek. İlk gunku performansım cok guzel. Ucunculuk kursusune cıkmam benim icin en iyi derece olur`` dedi. Bircok unlu isimle kıyasıya mucadele eden Bora Kozanoğlu, ``Cok guclu ve başarılı isimlerle yarışırken elimden geleni yapmaya calışıyorum. Cok sıkı hazırlandım. Dunya şampiyonlarıyla yarışmak cok heyecanlı. Bunun Alacatı`da gercekleşmesi ise ulkemiz adına gurur verici. Bir hafta surecek yarışlarda ucunculuğu elde etmek istiyorum`` diye konuştu. İrlandalı olan ama yarışlarda Virgin Adaları adına mucadele eden 48.70 deniz miliyle Dunya Hız Rekortmeni ve 2005 Funboard Open Avrupa Şampiyonu unvanına sahip olan Finian Maynard, ikinci kez Alacatı`da yarıştığını belirterek, ``Bu parkur slalom yarışları icin cok iddialı. Yarışlar efsane isimlerle cekişmeli geciyor. Turk sporculardan Bora Kozanoğlu, bir hayli iddialı. Alacatı`nın ruzgarı ise tek kelimeyle muhteşem. Onumuzdeki yıldan itibaren her sezon buraya yarışlara geleceğimize inanıyorum`` dedi. __________________