Merkeze bağlı Bahcekapı koyunde ikamet eden Elif Almaz 4 ay once Kick Boks sporuna merak saldı. Son Hilal Spor Salonu’nda antrenmanlara başlayan Elif, ablası Burcu Almaz’a da ilham oldu, kendisi gibi aynı spora başladı. Antrenorleri Zulfu Topuz nezaretinde antrenman yapan iki kardeş, Giresun’da yapılan ve 20 ilden yaklaşık 500 sporcunun yer aldığı Kick Boks Şampiyonası’na katıldı. Şampiyonada Burcu birinci, kardeşi Elif ise ucuncu oldu. Kick Boksa 4 ay once başladığını belirten Elif Almaz, "Bu sporu seviyorum ve ailem de bana destek oluyor. Zulfu hocam bana cok yardımcı oluyor. Giresun’daki turnuvada iki mac oynadım. İlk macımı aldıktan sonra ikincisinde rakibime puanla kaybettim. Bu sporu gelecekte de devam ettirmeyi duşunuyorum. Spor yapmayı seviyorum. Kick boksu duşunen arkadaşlarımız cekinmesinler ve bu sporu yapsınlar. Ablamın spora başlamasına da cok sevindim. Beraber yapmak daha eğlenceli benim icin. Onunla birlikte dovuşmek, gezmek ve başarı elde etmek guzel. İkimizin de hedefi bu sporda devam etmek. Hedefimiz milli takıma yukselmek" diye konuştu. Burcu Almaz: "Ailemizin desteği cok oldu" Kick boksla kardeşi sayesinde tanıştığını anımsatan Burcu Almaz ise, "Uc ay once başladım. Cok calıştık. İlk turnuvamıza Giresun’da katıldık. Orada ben ve kardeşim başarı elde ettik. İki rakibim vardı. İkisini de kazandım ve 1. oldum. Once Elazığ’da, sonra bolgede ve sonra da milli takımda derece yapmak istiyorum. İkimiz de boyle ilerlemek istiyoruz. Başlamamızda, ailemizin bize cok desteği oldu. Sonucta bu bir savunma sporu. Kendimizi savunmamız lazım" dedi. Kardeşinin ucuncu olduğu, kendisinin ise birinci olduğu turnuvanın ardından kendi aralarında bir cekişme olmadığını ifade eden Burcu Almaz, "Yarın da ben 3. olabilirim, o 1. olabilir. Aramızda hic cekişme olmuyor. Gelecekte de biz bu sporu devam ettirmeyi duşunuyoruz" şeklinde konuştu. İHA