Sındırgı Cirit Sahası'nda gercekleştirilen musabakalarda takımlar dostluk cercevesi icerisinde birbirleriyle yarıştı. Sındırgı Belediyesi katkılarıyla Kocakonak cirit sahasında gercekleştirilen musabakalarda Erzurum Uzmanlar Atlı Cirit Spor Kulubu, Eşme Uc Eylul Atlı Cirit Spor Kulubu, Bursa Atlı Okculuk Spor Kulubu ve Bayburt Dede Korkut Atlı Cirit Spor Kulubu şampiyonluk icin mucadele etti. Musabakaların sonunda 16 takım arasında bir ust lige cıkacak takım belirlendi. Eşme Uc Eylul Atlı Cirit Spor Kulubu birinci olarak bir ust lige yukselirken, ikinciliği Bursa Atlı Cirit Spor Kulubu, ucunculuğu ise Bayburt Dede Korkut Atlı Cirit Spor Kulubu aldı. Dereceye giren takımlara kupaları verildi. Başkan Yavaş: "Emeği gecenlere teşekkur ediyorum" Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş, "Bu milletin ozunde var olan ve her daim cenge hazır olmak icin duğunde, cemiyette, bayramda icra ettiği geleneksel spor dalları ile ilgili alakalı Sındırgı alt yapılarını bitirdi. Uc ayrı spor kulubunun bulunduğu ilcemizde beş yıldan beri Turkiye geneli musabakaları gercekleştiriliyor. Ata sporu yaşatıldığı gibi ilcemize de ekonomik katkı da sağlanıyor. Turizme, otellerimize, esnafımıza da bu tur organizasyonlar katkı sunuyor. Emeği gecenlere teşekkur ediyorum. Dostluk cercevesinde musabakaları tamamlayan takımlarımıza da başarılar diliyorum" şeklinde konuştu. Deniz Tetik: "Ata sporumuzu gelecek nesillere taşımanın gururunu yaşıyoruz" Turkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Balıkesir İl temsilcisi Deniz Tetik, "Atlı cirit bir ust lige cıkma musabakalarını Sındırgı’da tamamladık. Buradan 16 takım arasında birincilikle cıkan Uşak Eşme takımını tebrik ediyorum. Geleneksel spor dallarımızın her dalını yaşatan başkanımıza şukranlarımızı sunuyoruz. Bu şekilde ata sporlarımızı gelecek nesillere taşımanın gururunu yaşamaktayız" acıklamasını yaptı. İHA