İzmir’de 9 yaşında başladığı yelken sporunda 17 yaşında dunya şampiyonu olan, olimpiyatlara hazırlanırken gecirdiği sakatlık nedeniyle bu sporu bırakmak zorunda kalan 33 yaşındaki Onur Derebaşı, yarım kalan hayallerini şimdi antrenor olarak oğrencileriyle gercekleştiriyor. İzmir’de 9 yaşında başladığı yelken sporunda 17 yaşında dunya şampiyonu olan, olimpiyatlara hazırlanırken gecirdiği sakatlık nedeniyle bu sporu bırakmak zorunda kalan 33 yaşındaki Onur Derebaşı, yarım kalan hayallerini şimdi antrenor olarak oğrencileriyle gercekleştiriyor. Karşıyaka Spor Kulubunde 1995 yılında yelken sporuna başlayan ve 2009 yılına kadar devam eden 33 yaşındaki Onur Derebaşı, 2008 Olimpiyatları’na hazırlanırken bacağında yaşadığı sakatlık nedeniyle bu sporu bırakmak zorunda kaldı. Hem kulubunde hem de milli takımda antrenorluk yapmaya başlayan Derebaşı, hayallerini şimdi oğrencileriyle gercekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor. Antrenorluk yaptığı Derin Baytur, Yiğit Yalcın Citak ve Yılkan Timurşah’ın kendisi gibi dunya şampiyonu olmasına katkı sağlayan Derebaşı, hayallerini yeni oğrencileriyle gercekleştirmek icin calışmalarını surduruyor. "Yarışma hazzım bitmedi" Onur Derebaşı, AA muhabirine yaptığı acıklamada, yelkene başladıktan 4 yıl sonra optimist sınıfında milli takıma secildiğini ve Turkiye ucuncusu olduğunu soyledi. Yaşının dolmasıyla birlikte laser sınıfında yarışmaya başladığını ve 2003 yılında 17 yaşındayken 4.7 sınıfında Ceşme’de duzenlenen organizasyonda dunya şampiyonluğu yaşadığını anlatan Derebaşı, şoyle konuştu: "Radial sınıfında Balkan şampiyonluğum, Avrupa gencler şampiyonluğu ve Avrupa ucunculuğum var. Daha sonra olimpik sınıfta devam ettim. Turkiye şampiyonlukları elde ettim. 2008 Olimpiyatları’na hazırlanırken sakatlıklar dolayısıyla bu sporu erken bırakmak zorunda kaldım. 2009 yılından beri de hem kuluplerde hem de milli takım duzeyinde antrenorluk yapıyorum." Derebaşı, antrenorluğu doneminde dunya şampiyonlarının cıkmasına yardımcı olduğunu vurgulayarak, "Bunlardan birisi 2017 yılında dunya şampiyonu olan Yılkan Timurşah. Diğer sporcum Derin Baytur da Kanada’da aynı kategoride benim gibi dunya şampiyonluğuna ulaştı. Dunya şampiyonlukları haricinde Turkiye dereceleri alan 15-20 sporcumuz da var." diye konuştu. Yarışcılık doneminin erken sona ermesi nedeniyle icindeki yarışma hırsının bitmediğini vurgulayan Derebaşı, şunları kaydetti: "Bendeki yarışma hazzı bitmedi. Bunu cocuklara yansıtmayı seviyorum. Onlar yarıştıkca kafamda hala yarışmaya devam ediyorum. Benim icimdeki bu hırs, haz, istek ne zaman biterse sanırım kariyerim de o zaman biter. O zamana kadar yapabildiğimin en iyisini yapmaya, cocuklara bir şeyler katmaya devam edeceğim. Şu an milli takımda genclik sınıflarıyla ilgileniyorum. Genclik sınıflarında bircok başarı elde ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Olimpik branşlarda biraz eksiğimiz var onu da 2020 Olimpiyatları’nda tamamlayabileceğimizi duşunuyorum." Gazeteler __________________