Milli halterci Şaziye Erdoğan, Buyukler Dunya Halter Şampiyonası'nda kazandığı altın madalyayı şehitlere ve şehit yakınlarına armağan ettiğini soyledi. Tayland’da duzenlenen Buyukler Dunya Halter Şampiyonası'nda ter doken Kadın Halter Milli Takımı, yurda dondu. Kadınlar 45 kiloda koparmada 77 kilo ile altın, silkmede 92 kilo ile gumuş, toplamda ise 169 kiloluk derecesiyle altın madalya kazanarak dunya şampiyonu olan Şaziye Erdoğan da havaalanında basın mensuplarına acıklamalarda bulundu. “Toplamda altın madalya almam surpriz oldu” Cok iyi bir hazırlık donemi gecirdiğini soyleyerek sozlerine başlayan milli sporcu, “Zaten altın madalya bekliyorduk. Cunku cok iyi bir calışma gecirdik. Altın madalya bekliyordum ama toplamda beklemiyordum acıkcası. O bana surpriz oldu ama onemli olan zaten toplamdı benim icin, dunya şampiyonluğunu o belirliyordu. Cok şukur emeklerim boşa gitmedi, dunya şampiyonu oldum. Benim bir de cocuğum var, yaklaşık 3 aydır ondan ayrıyım. Ondan ayrı olmamın boşa gitmesini istemiyordum. Cok şukur onu doldurduk, onun icin madalya aldım. Cok mutluyum. Burada kadınların gucunu gostermek istemiştim ve gosterdim. İnşallah bundan sonrası ilerleyen musabakalarımda olacak” ifadelerini kullandı. “Kocaeli’nde kampım olacak” Kocaeli’nde 1-1.5 haftalık bir kamp sureci gecireceğini dile getiren Şaziye Erdoğan, “Ondan sonra bir turnuvam var olimpiyatlar icin katılmam gereken. Oraya katılacağım, ondan sonra evime, Nevşehir’e gececeğim. Ailemin, oğlumun yanına, yaklaşık 3-4 ay evdeyim. Daha sonra Buyukler Avrupa Şampiyonası’na hazırlanacağız. Oradan sonra da olimpiyatlar. Her sporcunun hayalini kurduğu, hedeflediği yere gideceğiz Allah nasip ederse” şeklinde konuştu. “Oğlumdan 3 aydır uzağım” Hazırlıklar ve şampiyonalardan dolayı uzun sure ailesinden uzak kaldığını belirten Erdoğan, “3 aydır cocuğumdan ayrıyım, bu bana cok ağır geliyor. Ama onun icin yapıyorum, sabretmem gerekiyor. Bu yuzden bu uzaklığın boşa gitmesini istemiyordum. İnşallah bundan sonrası icin de oyle olur. 3 ay benim icin de oğlum icin de cok uzun bir sure. Ama cok şukur boşa gitmedi bu uzaklıklar” dedi. “Altın madalyamı şehitlere armağan ediyorum” Turk halkının ve devlet buyuklerinin kendisini her zaman desteklediğini acıklayan Şaziye Erdoğan, şunları soyledi: "Altın madalyamı şehit ailelerine ve şehitlere armağan ediyorum. İnşallah mekanları cennet olsun. Ondan sonra bana tebriklerini gonderen Cumhurbaşkanımıza, Genclik ve Spor Bakanımıza, Ankara Buyukşehir Belediye Başkanımıza cok teşekkur ediyorum. Desteklerini hic esirgemediler, teşekkur ediyorum.” Milli halterci, son olarak da Turkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar’ın surekli yanlarında olduğunu ve kendileriyle ilgilendiğini ifade etti. Uygar Aydın - Ozan Buğra Koşar / İSTANBUL (İHA)
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Şaziye Erdoğan: "Altın madalyamı şehitlere armağan ediyorum"