Boksta olimpiyat hayaliyle 12 kilo verdi
Spor Haberleri0 Mesaj
●12 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Boksta olimpiyat hayaliyle 12 kilo verdi
-
17-10-2019, 07:23:17Avrupa şampiyonu milli boksor Şennur Demir, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda yarışabilmek icin 12 kilo vermeyi başardı. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda yer alabilmek icin 12 kilo veren milli boksor Şennur Demir, kariyerini bu kulvarda madalyayla tamamlamak istiyor. Boks kariyerine +81 kiloyla başlayan ancak olimpiyatlara katılmak amacıyla 75 kiloya duşen Şennur Demir, AA spor servisini ziyaret edip, olimpiyatlar, dunya ve Avrupa şampiyonalarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Tokyo'da Turkiye'yi temsil edebilme hayaliyle 87 kilodan 75 kiloya inen 36 yaşındaki milli sporcu, Avrupa ve dunya şampiyonasındaki başarılarının yanına olimpiyat madalyası da eklemeyi hedefliyor. Boksa 25 yaşında başlayan, yaşadığı uzun sureli sakatlıklara rağmen azmi ve kararlığıyla spora devam eden Şennur Demir, "İnşallah sporculuk kariyerimi olimpiyat madalyasıyla taclandırarak bitirmek istiyorum." dedi. "Tokyo benim icin bir final niteliği taşıyor." Kadınlarda sadece 5 sıklette olimpiyat kotası alınabileceği icin 75 kiloya duşme kararı aldığını belirten Şennur, şoyle konuştu: "Ben ağır sıklet dovuşmuştum. 75 kilodaki milli sporcu Busenaz Surmeneli 69 kiloya duşunuce, o sıklet boş kaldı. Benim sıkletimde olimpiyat kotası yoktu. Biz de boyle bir karar aldık. Aktif sporculuk hayatımın son demlerine geldim. Ağır sıklette elimden geldiği kadar ulkemi temsil etmeye calıştım. Bunu taclandırmak icin 'Neden olimpiyat olmasın?' dedim. Tokyo benim icin bir final niteliği taşıyor." "Guzel başarılar geleceğini umuyorum" Milli sporcu, ağustos ayında İspanya'daki Avrupa, ardından Rusya'daki Dunya Şampiyonası icin antremanlarını yoğun bir şekilde surdurduğunu belirtti. İki onemli organizasyonda da olimpiyat icin kota verildiğini hatırlatan Şennur, "Oradaki başarımıza gore olimpiyat kotası veriliyor. O turnuvaların boyle bir onemi var. Sorumluluklarımızın farkındayız. Ulkenin bizden beklentilerini biliyoruz. Bu doğrultuda calışıyoruz. Yapacağımız guzel şeylerin yalnızca bizi ve ailemizi değil tum ulkeyi mutlu ettiğini biliyoruz. Bize gercekten buyuk sorumluluk ve iş duşuyor. Devletimizin sağladığı imkanlar sayesinde biz sadece sporumuzla ve hedeflerimizle ilgileniyoruz. Farklı şeylere kafa yormuyoruz. Guzel başarılar geleceğini umuyorum." ifadelerini kullandı. "Spor hayatımı geceyle gunduz gibi değiştirdi" Bir kadın olarak boksu neden sectiği yonundeki sorularla surekli karşılaştığını anlatan Şennur, "Ben bale yapamam. Benim vucut yapım baleye uygun değil. Boksu denedim, baktım yapabiliyorum, yeteneğim varmış." değerlendirmesini yaptı. Lise eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Universitesinde guvenlik gorevlisi olarak calışmaya başladığını aktaran Şennur, "Milli takıma secildikten sonra Bartın Universitesi Beden Eğitimi ve Spor Oğretmenliği bolumunu bitirdim. Bu nedenle oğretmen olarak Ankara'ya atamam yapıldı." diye konuştu. Bartın Universitesinde yuksek lisans eğitimine devam ettiğini dile getiren milli boksor Şennur Demir, "Nereden nereye? Liseyi bitirmişsin, İstanbul'a gitmişsin, calışmışsın, sonra hayatın 'U' şeklinde donmuş. Spor, hayatımı geceyle gunduz gibi değiştirdi." diyerek sozlerini tamamladı. Gazeteler __________________