33 yaşındaki İngiliz Ed Levy ile kız arkadaşı 30 yaşındaki Emily Coward, Avrupa ulkelerinde bisikletleriyle pedal cevirerek kilometrelerce yol katettikten sonra Turkiye’ye geldi. Turkiye’de Ege illerini gezdikten sonra Beyşehir’e gelen ikili, Beyşehir Bisiklet Topluluğu’na ait bisiklet evinde bir gece misafir olduktan sonra ilceden ayrılarak turuna devam etti. Kız arkadaşı Emily ile birlikte Londra’dan pedal cevirerek başlattıkları bisiklet turunu Yeni Zelanda’da noktalamak istediklerini soyleyen Ed Levy, bu cercevede 20 bin kilometrelik bir tur hedeflediklerini belirterek, “Avrupa’dan Kuşadası’na kadar geldik. Sonrasında Pamukkale’yi gorup Beyşehir ve civarındaki gollere geldik. Buradan ise Kapadokya’ya gideceğiz. Sonrasında Samsun’a, oradan da Ermenistan ve Azerbaycan’a, ardından da Singapur ve Yeni Zelanda’ya gideceğiz” dedi. Levy, tur esnasında zaman zaman zorlandıkları yerler olduğunu, ozellikle tepelik alanlar ve dağları aşmak durumunda kalabildiklerini kaydederek, “Bisikletimiz yukleriyle birlikte bayağı bir ağır ama yokuş aşağı kesimlerde hızlı bir şekilde iniş gercekleştirip yolumuza devam edebiliyoruz. 20 bin kilometrelik bir yol ve oldukca uzun bir yol. O yuzden bu uzun yolu kucuk parcalara ayırmak zorunda kalıyoruz. Her gun ortalama 50 ila 70 kilometre yol alıyoruz. Bu belki, bazen yol ve eğim durumuna gore 100 kilometre de olabiliyor. Bu geziyi neden yapıyoruz? Cunku bu tur bize macera ve ozgurluk hissi veriyor. Yol uzerinde karşılaştığınız harika insanlarla tanışıyorsunuz. Ayrıca, dunyanın her yerinde yemek icmek istiyorum. Bu tur buna imkan sağlıyor. Turkiye hakkında bir şey soylemek gerekirse, bence cok guzel bir ulkeniz var. Bolgedeki goller gercekten buyuleyici. Dolayısıyla daha cok bisikletcinin Turkiye’ye ve bu bolgeye gelmesini teşvik etmeniz iyi olacaktır diye duşunuyorum” şeklinde konuştu. Emily Coward ise bisikletle ulke ulke gezerken aynı zamanda Londra’daki bir hastane icin de para topladıklarını dile getirerek, “Bu hastane, benim ailem de dahil bir cok insana yardım ediyor. Bu yuzden biz de onlar icin para topluyoruz” diye konuştu. Coward, bisikletle tur yaparken gunduzleri pedal cevirdiklerini geceleri ise yol arkadaşı ile cadır kurarak kamp yaptıklarını vurguladı. Coward, “Cadırda yaşadığımız icin her zaman duş alma imkanımız olmuyor. Bu turun bizim icin belki de en zor yanı” şeklinde konuştu. Coward, yol arkadaşı Ed’nin hayallerine ortak olmak icin bisikletle tura cıktıklarının altını cizerek, “Ed’in bu turu ben olmadan yapmasını istemedim. Ayrıca, ben de maceralar yaşayıp dunya ulkelerini gormek istedim. 2016’da tanıştığım Ed, eğer geziye cıkma işini ertelerse ve hala birlikte olursak onunla gelebileceğimi soylemişti. O da bir sure erteledi, dolayısıyla başlattığımız turda ona yol arkadaşlığı yapıyorum” ifadelerini kullandı. (Cyclist) __________________