Dunya boksunda olağanustu kongre kararı
Spor Haberleri0 Mesaj
●15 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Dunya boksunda olağanustu kongre kararı
-
17-10-2019, 07:21:18IOC tarafından faaliyetleri askıya alınan Uluslararası Boks Birliği (AIBA) secimli olağanustu kongreye gitme kararı aldı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından faaliyetleri askıya alınan Uluslararası Boks Birliği (AIBA), 15 Kasım'da secimli olağanustu kongreye gitme kararı aldı. AIBA Yonetim Kurulu'nun İsvicre'nin Cenevre kentindeki bir otelde gercekleştirdiği toplantıda dunya boksunu yakından ilgilendiren kararlar alındı. Toplantının sabah oturumuna, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda boks ile ilgili butun işlemi kendi uzerine alan IOC'nin bu calışmayı yapmak icin gorevlendirdiği yonetim kurulu uyesi Sırp Nenad Lalovic de katıldı. Lalovic'in AIBA'nın yeniden IOC tarafından tanınması icin yonetim kurulu uyelerine beklentilerini dile getirdiği oğrenildi. Gozgec'den olağanustu kongre acıklaması Sona eren toplantının ardından AA muhabirine konuşan Turkiye Boks Federasyonu Başkanı ve AIBA Yonetim Kurulu uyesi Eyup Gozgec, "Dunya boksunun geleceği icin 15 Kasım'da Lozan'da olağanustu kongreye gitme kararı aldık. IOC'nin standartlarına gore, temiz, adil ve şeffaf bir kongrenin yapılması icin elimizden gelenin en iyisini yapacağız." dedi. Gozgec, kongreye kadar IOC ile koordinasyon kurmak icin 3 kişiden oluşan "ozel gorev komitesi" kurulacağını aktardı. AIBA'nın IOC nezdinde guven tazelemesi icin boyle bir kararın alınmasının şart olduğunu ifade eden Gozgec, dunya boksundaki belirsizliğin bir an evvel sona ermesi temennisinde bulundu. Gozgec, iki hafta once tum yonetim kurulu uyelerine olağanustu kongre kararı alınması icin mektup gonderdiğini de sozlerine ekledi. Azerbaycan Boks Federasyonu Asbaşkanı ve AIBA Yonetim Kurulu Uyesi Suleyman Mikayilov ise kararın dunya boksu icin hayırlı olmasını diledi. IOC, boksun Tokyo 2020 yol haritasını acıklamıştı IOC, yonetim şekli, etik ve finans konularında evrensel yonetmeliğe uygun hareket etmediği gerekcesiyle gecen ay AIBA'nın faaliyetlerini askıya almıştı. Boksun 2020 Tokyo Olimpiyatları'ndaki yarışma programı ve eleme sistemini da acıklayan IOC, Uluslararası Cimnastik Federasyonu Başkanı Morinari Watanabe başkanlığındaki calışma grubunun, boksun 2020 Tokyo Olimpiyatları'ndaki yarışma programının, 5'i kadınlarda olmak uzere 13 kategoriden oluşmasını teklif etmişti. Gazeteler __________________