Turkiye Satranc Federasyonu desteği ile Ceşme Belediyesi tarafından gercekleştirilen 7. Uluslararası Ceşme Acık Satranc Turnuvası, odul toreniyle sona erdi. Yurt icinden ve yurt dışından, Uluslararası Usta, Buyuk Usta, FIDE Ustası unvanlı satranc oyuncularının yanı sıra, satranca meraklı cok sayıda oyuncu katılımıyla gercekleştirilen turnuvada, bu yıl, 43’u unvanlı, 13 ulkeden, toplam 590 satranc sporcusu mucadele etti. Ceşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Turkiye Satranc Federasyonu Başkanı Gulkız Tulay, federasyon yetkilileri, meclis uyeleri ve satranc sporcularının katıldığı odul toreninde yarışmacılara kupa, madalya ve para odulleri verildi. Tulay: "Turkiye'deki acık satranc turnuvaları icinde en değerli olanlardan birisi" Odul toreninde bir konuşma yapan Turkiye Satranc Federasyonu Başkanı Gulkız Tulay, "Ceşme ve satranc birbirine cok uyumlu iki kelime. Biz her zaman cok yakıştırdık. Turkiye’de bugun 17 tane uluslararası acık satranc turnuvası var. Bunlar icerisinde en cok tercih edilen, en kıymetli ve en değerlilerinden biri Ceşme Uluslararası Acık Satranc Turnuvası. Kendisi de bir satranc velisi olan başkanımıza bundan sonra yapacakları icin de cok teşekkur ediyorum” diye konuştu. Oran: "Cok daha guzel organizasyonlarla karşınızda olacağız" Ceşme Belediye Başkanı Ekrem Oran da yaptığı konuşmada, goreve geldiği andan itibaren bu turnuvanın yapılmasını desteklediği belirterek; "Sonraki yıllarda, cok daha guzel organizasyonlarla karşınızda olacağımızı şimdiden mujdeliyorum. Cunku biz fikri hur, vicdanı hur ve irfanı hur bir nesil yetişmesi icin, ozellikle genclerimizin zihinlerini tablet, telefon ve sanal ortamlarda değil, satranc gibi zihin geliştirici sporlarla meşgul etmeleri icin elimizden gelen her şeyi yapacağız. İnanıyoruz ki ulkemizin kurtarıcı ve kurucusu buyuk onderimizin bu Cumhuriyeti ve devrimleri emanet ettiği Turk gencliği, her şeyin cok guzel olması icin cok daha fazla gayret edecek. Ben bir Cumhuriyet cocuğuyum, ben Ataturk’un evladıyım ve bu Cumhuriyet'in gelişmesi, korunması ve devrimlerinin gelişerek buyumesi icin kendim ve belediyem adına her şeyi yapacağıma buradan soz veriyorum” diye kaydetti. İlk 3'e girenler Turnuvada, A Kategorisi'nde; Gurcistan'dan Giga Quparadze birinci, Azerbaycan'dan Misratdin İskandarov ikinci, Ukrayna'dan Vladimir Baklan ise ucuncu oldu. B kategorisi'nde; Turgutlu Deha Satranc ve Eğitim Kulubu'nden Şiar Algunerhan birinci, Niğde Universitesi Geleneksel Kultur, Genclik, Engelliler, Doğa ve Hava Sporları Derneği'nden Turan Şevki Koker ikinci ve Eskişehir Taşcı Satranc Spor Kulubu'nden Cengiz Can Acar ucuncu oldu. C Kategorisi'nde ise; bireysel olarak turnuvaya katılan Goktuğ Ceylan birinci, Bursa Buyukşehir Belediyespor'dan Utku Yenen ikinci ve İzmir Deha Satranc Spor Kulubu Derneği'nden Yaşar Asil Taş ucuncu olarak turnuvayı tamamladı. Ceşme Belediyespor Kulubu ise B Kategorisi'nde birinci ve C Kategorisi'nde de ucuncu olarak, en başarılı kulup odulunu aldı. Gazeteler __________________