LGS sınavındaki başarıda 'satranc etkisi'
Spor Haberleri0 Mesaj
●16 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- LGS sınavındaki başarıda 'satranc etkisi'
-
17-10-2019, 07:19:30Cok sayıda satranc sporcusunun LGS sınavında tum soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puanla Turkiye birincilikleri elde etmeleri dikkati cekti. Turkiye Satranc Federasyonu (TSF) Başkanı Gulkız Tulay, satrancla ilgilenen bircok sporcunun Liselere Geciş Sistemi (LGS) sınavında yuksek puan aldığını belirterek, "Sporcularımızın eğitimdeki başarısı hepimizi gururlandırdı. Cocuklarımız hedeflediği liseleri kazanma şansı elde ederken bir yandan da burslu okuma şansı yakaladılar. Bu başarının Turkiye’nin dort bir yanına yayılması da bizi ayrıca memnun etti." ifadelerini kullandı. "SATRANCIN GELİŞİME YUZDE 100 KATKISI VAR" AA'nın haberine gore; LGS Turkiye birincilerinden Mert Coşkun, "Satranca ara verdiğimde sınav notlarım duşuyordu. Tekrar satranc oynamaya başladığımda ise sınav notlarımın ve derslere olan dikkatimin yukseldiğini fark ettim. Satrancın dikkate buyuk etkisi var. Satranc sporu ile ilgilenen tum arkadaşlarım LGS ’de guzel sonuclar yaptılar. Rakiplerine ustunluk sağladılar." dedi. "SATRANCI BIRAKMADIM" LGS Turkiye birincilerinden Buşra Gun, satrancın eğitimde kendisine olumlu yonde katkı sağladığını belirterek, "Satranc sayesinde daha hızlı duşunme, soruları daha cabuk yanıtlama gibi kazanımlar elde ettim. Bana olumlu yonde katkı sağladı. Satranc cok eğlenceli ve eğitime de katkı sağlıyor. O yuzden oğrenci arkadaşlarıma satranc oynamalarını tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı. “CALIŞMALARIMI BİR PLAN DAHİLİNDE YAPTIM" LGS Turkiye birincilerinden satranc sporcusu İbrahim Halil Yıldırım, sınav surecinde tum calışmalarını bir plan dahilinde gercekleştirdiğini soyledi. Dersi derste dinleyip, odevleri zamanında yaptığını ve hicbir zaman abartarak calışmadığına değinen İbrahim, şunları kaydetti: "Butun calışmalarım planlıydı. Sonunda başarılı oldum. Amerikan Robert Koleji burslu olarak, Galatasaray Lisesini veya İstanbul Erkek Lisesini hedefliyorum. Satranc dikkatimin artmasını, analitik duşunmemi sağladı. Yorum gucumu arttırdı, planlı calışmamı sağladı. Oğrencilerin satranc oynamalarını tavsiye ediyorum. Satranc sabretmeyi ve her şeyin bir anda olmayacağını, calışarak başarılı olunabileceğini oğretiyor. Bundan sonraki yıllarda sınava girecek arkadaşlarıma tavsiyem, yoruma dayalı sorular cozmeye oncelik versinler." Turkiye Satranc Federasyonundan yapılan acıklamaya gore Ankara’dan Baran Kılıc ve İbrahim Halil Yıldırım, Aydın'dan Kerem Tuncbilek, Bursa'dan Cağla Engin, Denizli'den Nehir Tokat, Elazığ'dan Huseyin Tekdemir ve Baran Kacar, İstanbul’dan Ahmet Doruk Kocer ve Oğuz Kağan Aydın, İzmir'den Ediz Aldoğan, Malatya’dan Mert Coşkun, Nevşehir’den Gokay Nuray, Niğde’den Buşra Gun, Ordu'dan Mehmet Metehan Kır, Samsun'dan Ata Saydam ve İdil Belkıs İğde ve Yalova’dan Ege Yiğit Koksal tum soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puanla Turkiye birinciliğini paylaştı. Ayrıca Bursa'dan Safiye Oyku İnce, Kırıkkale'den Berrak Gunduz, Konya'dan Avni Oflaz ve Kerem Bilge Gedik, Niğde'den Nida Yılmazcan ve Enfal Tufan ise sadece bir ya da birkac yanlış yanıt ile tam puana yakın bir derece aldı. Gazeteler __________________