TUNUS'ta duzenlenen 2019 Dunya Para Atletizm Grand Prix 7'nci etabına katılan Mehmet Akif Ersoy Universitesi (MAKU) oğrencisi gorme engelli Sevda Kılınc Cırakoğlu (26), 1500 metrede altın madalya kazandı. MAKU Beden Eğitimi ve Spor Yuksekokulu Beden Eğitimi Oğretmenliği 4'uncu sınıf oğrencisi Sevda Kılınc Cırakoğlu, Tunus'ta 28-30 Haziran tarihlerinde duzenlenen 2019 Dunya Para Atletizm Grand Prix 7'nci etabında 1500 metreyi 5 dakikanın altında koşan ve Turkiye rekoru kıran gorme engelli ilk kadın sporcu oldu. Cırakoğlu, Tunus donuşunde MAKU Rektoru Prof. Dr. Adem Korkmaz'ı ziyaret ederek desteğinden dolayı teşekkur etti. Rektor Korkmaz, MAKU'nun spora cok onem veren bir universite olduğunu belirterek, "Son iki yıldır sportif, teknik ve fiziki altyapı yatırımları yapıyoruz. Bu yatırımlar cok kısa zamanda meyvelerini verecek. Universitemizdeki başarılı genc sporcularımızla ozel olarak ilgileniyor, calışıyoruz. Bunun sonuclarını da istikrarlı bir şekilde alıyoruz. Son yıllarda Mehmet Akif Ersoy Universitesi oğrencilerinin sporun her branşındaki farkı ortaya cıkıyor. Ben kendisini tebrik ediyorum, hem ulkemizin hem universitemizin gurur duyacağı bir sonuc aldığı icin" dedi. Sevda Kılınc Cırakoğlu, 2009 yılında spora başladığını belirterek, "Son iki- uc yılda cok profesyonel calışmaya başladım. Onceleri alt duzey yarışlara gidiyordum. 2015 yılından bu yana Dunya Oyunları ucunculuğu, gecen sene Avrupa dordunculuğu, bu yıl İtalya'da Grand Prix yarışmasında ikincilik ve birincilik dereceleri elde ettim. Tunus'taki Dunya Grand Prix yarışmalarında 1500 metrede birinci, 400 metrede ise ucuncu oldum" diye konuştu. DUNYADA UCUNCU SIRADA 2020 Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı kazandığını belirten Cırakoğlu, şoyle konuştu: "Dunya sıralamasında ucuncuyum. Hedefim birinci sıraya yukselmek. Onumuzdeki hafta Polonya'da yapılacak Grand Prix yarışmalarına hazırlanıyorum. Bu yarışmada da en iyisini yapmaya calışacağım. Hedefim kasım ayında Dubai'de duzenlenecek Dunya Para Atletik Şampiyonası. Dubai'de birincilik kursusune cıkıp İstiklal Marşı'mızı soyletmek istiyorum. Cocukluğumdan bu yana en buyuk hayalim İstiklal Marşı'mızı soyletip bayrağımızı gondere cekmekti. Spor bir ekip işi. En buyuk destekcim eşim. Piste cıkınca tum Turkiye arkamda gibi hissediyorum. MAKU ailesinin desteği beni cok motive ediyor. Herkese cok teşekkur ediyorum." Cırakoğlu, 1500 metreyi 5 dakikanın altında koşan ve Turkiye rekoru kıran ilk kadın atlet olmanın onuru ve gururunu yaşadığını soyledi. Engelli vatandaşlara spor yapmalarını tavsiye eden Sevda Kılınc Cırakoğlu, "Engelli arkadaşlarımız her şehirdeki engelli spor kuluplerine ulaşsın. Ben de bu şekilde başladım. Neden bir dunya şampiyonu ve olimpiyatlarda derece yapacak bir sporcu daha cıkmasın" ifadelerini kullandı. Cırakoğlu ile birlikte Rektor Korkmaz'ı ziyaret eden MAKU Beden Eğitimi ve Spor Yuksekokulu son sınıf oğrencisi dunya ucuncusu milli boksor Sema Calışkan da Tokyo'da 2020 yılında duzenlenecek olimpiyat oyunlarına katılacak ilk kadın boksor olmak icin calışmalarını surdurduğunu soyledi. DHA __________________